Zaključavali su je u orman, nazivali debelom, sada ima najblistaviju karijeru u Holivudu: "Ovo je moja osveta"

M. P.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Kejt Vinslet ne krije svoje borbe iz detinjstva, već sa ponosom govori i o svom iskustvu prevazilaženja problema

Foto: Tanjug/AP

Glumica Kejt Vinslet znamo kao ženu koja je svoj talenat podelila sa svetom i nagrađena je brojnim zavidnim dostignućima za njen rad. Međutim, njen put je bio i više nego trnovit u detinjstvu, a danas, sa ove tačke gledišta, ne izbegava da govori o situacijama koje su je naučile da se bori za sebe.

Kejt je rođena u radničkoj porodici, koja je imala težak egzistencioni period. No, uporedo sa poteškoćama koje je imala kod kuće, Kejtino detinjstvo i školski period nije joj bio za utehu. Prolazila je isto ono kroz šta mnoga deca prolaze danas, a o tome je i javno govorila nekoliko puta.

- Bila sam zlostavljana u školi. Zvali su me "debelom". Ismevali su me zbog toga što želim da glumim. Sećam se i da su me zaključavali su me u orman i stalno sam bila meta uvreda. Smejali su mi se - Rekla je ona na humanitarnom događaju u Londonu.

Kako se dalje priseća, otkrila je i da, kada je pokušavala da dobije uloge na kastinzima, to se brzo saznalo po školi.

- Čak su mi rekli da ću možda imati sreće u glumi ako budem spremna da se zadovoljim ulogama devojaka sa viškom kilograma. A na sve to što sam od njih u školi slušala,  agenti za kasting bi mi rekli: "Nisi ono što tražimo, Kejt". To sam često slušala i povezivala sa osudama u školi.

Kako kaže, nikad nije važila za popularnu devojku, a skromno dodaje i da "nije bila najlepša". Međutim, pored maltretiranja, Kejt je ostala verna svom snu.

- Nisam se zatvorila i odustala od svog sna. Borila sam se. Morala sam da ignorišem negativne komentare. Morala sam da verujem u sebe. Morala sam da izaberem da se uzdignem iznad svega i da radim naporno. Morate biti nepobedivi da biste radili ono što volite i verovali da vredite. I ponekad je to najteži deo. Bila sam debela. Nisam poznavala nijednu debelu poznatu glumicu, Jednostavno nisam se videla u tom svetu, i iskreno govorim. Znate, jednom debela deca, uvek debela deca. Ali, nisam odustala - rekla je glumica koja za svoj talenat ima Oskara.

Kada je uspela da ponegde dobije ulogu i kada se njen talenat polako otkrivao i gradio, devojke u njenoj školi nisu izostavile još jače komentare. Zbog toga se obratila sa ovim rečima:

- Ovo je moja osveta! Upravo ovde, sa ovom predivnom karijerom sa kojom sam nagrađena. Imam zdravu decu i, znate, živim jedan veoma srećan život. Zato, gledajte me sad, devojke - rekla je Kejt.

Malo po malo, Kejt je stigla do kastinga za, sada legendarni film Titanik. Na audiciju je otišla u početku neprimetna kandidatkinja Kejt, koja je obožavala sendviče koji su njeni prodavali, a nakon što je pokazala da je i više nego svršen odabir za čuvenu ulogu Rouz, Kejt je postala glumica koju svet obožava. Dodala je:

- Možete biti odakle god želite i možete učiniti bilo šta, verujte u to. Moguće je prevazići svoje strahove. Naučila sam da prigrlim svoje mane, da se ne izvinjavam za to ko sam. Duboko sam se potrudila i odlučila da jednostavno neću slušati kada kažu da moje telo ne odgovara. Ovo sam ja, prava ja, Kejt iz Redinga.

(Ona.rs/Vanityfair)