Pepco - ponosni član Better Cotton

B. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Pepco je član inicijative Better Cotton i samim tim je posvećen unapređenju uzgoja pamuka širom sveta. U 2023. godini, 23% pamuka koji se koristi u proizvodima Pepco i Poundland pribavljeno je u okviru pomenutog programa

Foto: Better Cotton/Promo

Podrška za životnu sredinu

Nabavkom Better Cotton pamuka, Pepco je tokom prošle godine doprineo tome da se uštedi 15.231.909.660 litara vode i da se smanji upotreba pesticida u proizvodnji pamuka za 9.301 kg. Ne samo da takve inicijative ublažavaju uticaj na životnu sredinu, već i pomažu poljoprivrednicima da vode svoje farme i plantaže na ekološki način.

Better Cotton — misija i značaj

Better Cotton je organizacija sa više aktera i subjekata koja okuplja poljoprivrednike i kompanije radi podrške ekološkoj i održivoj proizvodnji pamuka koja će biti korisna za životnu sredinu i radnike. Misija Better Cotton je da pomogne zajednicama koje se bave proizvodnjom pamuka da opstanu i napreduju, istovremeno štiteći i obnavljajući životnu sredinu. Uz podršku koju pruža Better Cotton, poljoprivrednici mogu da uzgajaju pamuk na način koji će biti ekološkiji i održiviji, odnosno uz korišćenje manje vode i manje pesticida, što stvara bolje uslove rada.

Foto: Better Cotton/Promo

Sve veća potražnja za „boljim pamukom“ podržava proizvođače koji učestvuju u programu i doprinosi uravnoteženijem uticaju uzgoja pamuka na prirodne resurse.

„Ponosni smo zbog našeg članstva u Better Cotton. Drago nam je što možemo da podržimo poljoprivrednike i kompanije koje teže poboljšanju načina uzgoja pamuka. Zajedno stvaramo bolje sutra podstičući odgovornije metode u lancu snabdevanja“, kaže Agnješka Vojdat, menadžer za kvalitet u Pepco.

Pepco i Better Cotton

Pepco je član Better Cotton od 2022. Već 2023. godine Pepco i Poundland nabavili su 23% svog pamuka u okviru tog programa. Kompanija se takođe obavezala da će do 2025. godine kupovati najmanje 25% pamuka, koji se koristi u njenim proizvodima sa ekoloških farmi koje podržava Better Cotton.

Učešće Pepco u Better Cotton predstavlja značajan doprinos zaštiti životne sredine. Podrškom inicijativama koje podstiču ekološku i održivu proizvodnju pamuka, Pepco radi na stvaranju boljeg sveta za buduće generacije.

(Ona.rs/PR)