Kako da dekorišete spavaću sobu na osnovu horoskopskog znaka? Ko voli morske tonove, a ko jake boje

B. P.
Vreme čitanja: oko 4 min.

Desen prostorije u kojoj spavamo može mnogo toga reći o nama

Foto: Shutterstock/Pixel-Shot

Dekoracija doma je posebno za ženski pol nešto u čemu rado uživaju i mogu da iskažu svoj osećaj za lepo. Uklapanje boja, desena kao i komada nameštaja može biti jedna zanimljiva pustolovina u kojoj zapravo mogu svi ukućani da učestvuju.

Međutim, to uklapanje boja mogu biti pokazatelj vaših osobina i afiniteta, a ujedno se mogu povezati i sa horoskopskim znakom. Kako onda treba da izgleda vaša spavaća soba u odnosu na vaš znak Zodijaka?

Ovan

Zbog posedovanja strasti i samopouzdanja, ovaj horoskopski znak će primeniti vatrene tonose poput crvene i tako će mu dati sofisticiraniji ton. Posteljina je najbolje da bude neutralnih tonova, dok se za izbor materijala mogu odlučiti za toplo drvo ili obojeni staklo. Ovnovi uživaju u geometrijskim šarama, pa razmislite o ovim šarama na zidu.

Bik

Kao prvi zemljani znak Zodijaka, Bik voli udobnost. Vole drvene elemente u boji meda, a svetlosti daju dodatni plus. Ne bi bilo iznenađujuće da za plafon odaberu nežnu, zelenu boju. Od materijala takođe biraju svilu, somot i kašmir, pa će u ovim prijatnim tonovima biti i tapacirano uzglavlje. Isto tako, rado će uneti u sobu i čupavi tepih kako bi stopalima bilo udobno kad ustanu.

Blizanci

Ekstrovertni znak Blizanaca vole maksimalizam. Vole sunčane boje koje su njihov zaštitni znak, pa će i posteljina biti u ovim tonovima. Zbog pokrivača u citrusnoj boji, zidovi im lako mogu biti tamno-zeleni. Vole da žive u potkrovlju gde će imati dodatnu svetlost s prozora, a što se tiče propratnih detalja, opredeliće se za skulpturalne svećnjake.

Foto: Bulgari press kit

Rak

Oni žude za bezbednošću, pa se više okreću tradicionalnim izgledima, piše "HGTV". Ukrasiće zidove šarenim, klasičnim botaničkim tapetama koji su i karakteristični za ovaj vodeni znak. Mogu vas iznenaditi i sidro u sobi, a boja koja može preovladati je srebro, posebno za luster. Tema njihove sobe biće neka nautička atmosfera u kombinaciji sa belim nameštajem.

Lav

Za Lavove kažu da gravitiraju nijansama, sa reputacijom harizme i elegancije. Najpre će se opredeliti za tamno narandžaste nijanse, crvene i senf žute boje. Nije im strana ni neka apstraktna tapeta koja nagoveštava džunglu bez urlanja. Za boju zavesa, opredeliće se za tamnu boju šljiva. Na uzglavlju kreveta može im dominirati crna boja, a imaće i deo za sedenje gde mogu uživati u dekorisanoj sobi.

Devica

Device se smatraju jednim od najintrovertnijim znakova koji i ne vole previše luksuzni dizajn, već su više za minimalizam. Međutim, on ne isključuje detalje. Vole prozračne prostorije, pa će recimo njihov krevet imate baldahin i nekoliko stonih lampi sa strane kao detalj. S druge strane, posteljina će im biti slojevita, a u ceo izgled mogu uklopiti kožnu klupu. Ne treba napominjati da vole urednost i preciznost i da će sve održavati u najboljem redu.

Vaga

Pod "zaštitom" Venere i kao vazdušni znak, Vage favorizuju romantične prostore, pa će tako biti i njihova spavaća soba. Nije im stran mali nered, sve dok je on harizmatičan. Opredeliće se za moderni luster ili visoke stone lampe čija će boja verovatno biti tirkizna. Vole upečatljiv plafon, a i tepih neće biti jednoličan, već će pokazati neodlučnost ovog znaka - biće sa nekim oblicima i šarama.

Škorpija

Natprirodno mračni, Škorpije imaju reputaciju dekadencije. Njihova estetika slavi luksuz i misteriju u jednakoj meri. Zidovi će im možda biti stakleni ili bogato ukrašeni osvetljenjem. Takođe, kao ljubitelji pliša, mogu imati ukrase po nameštaju. I oni se mogu odlučiti za baldahin, kao i plišano uzglavlje ili raskošnu posteljinu. Uključivanje toplih metala mogu biti od suštinskog značaja.

Strelac

Dizajn ovog znaka može sve oduševiti. Vole dinamiku, pa će nju i uneti u sobu, gde može dominirati ljubičasta kao energična nijansa, a koja na momente može biti i hladna. Od kreveta do prozora, mogu se "prenositi" šare na zidovima koje će razbiti dosadu. Njihova društvenost ih dovodi do kolekcionarstva, pa će upravo ti detalji biti prisutni u spavaćoj sobi.

Foto: Shutterstock/Pixel-Shot

Jarac

Jarčevi vole elegantan i praktičan dizajn koji je zapravo tihi luksuz. Vode računa o promišljenim neutralnim bojama koje odišu prirodnim samopouzdanjem. Zidovi im mogu biti ukrašeni zelenilom kao i dimenzionalnim tkaninama. Vole duboke i tamnozelene boje, stolice mogu biti prekrivene somotom i cvetnim detaljima, dok ceo izgled mogu da upotpune svetlim detaljima.

Vodolija

Vole police, pa će njihova spavaća soba biti njima i ukrašena. Isto tako, voleli bi kada bi mogli da daju mineralni otisak na zidu, pa će vrlo rado onda da postave što veću umetničku sliku. Vole cveće, pa će dominirati cvetni motivi. Na prozorima se mogu naći nijanse plave boje ili maslinasto zelene. Vole da koriste okeanske tonove koje nadoknađuju briljantnim tekstilom.

Ribe

Kao vodeni znak, vole umirujuće nijanse plave i tirkizne boje koje im omogućavaju podvodni izgled. Iste boje se mogu naći i na prozorima, a dodavanjem veštačkog svetla dočaraće osećaj prirode. Rado će izabrati travnate tkanine koji mogu dati utisak okeana, dok krevet može biti tapacirani. Opredeliće se i za sive nijanse, koje se odlično uklapaju u ceo ambijent.

(Ona.rs)