Ako volite minimalistički stil ovih 5 predmeta vam treba u domu: Spoj tradicije i modernog za vrhunski izgled

B. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Nemojte preskočiti ovakve savete

Foto: Pixabay/GrumpyBeere

Minimalizam se često povezuje sa razbacivanjem, doniranjem ili bacanjem neiskorišćenih stvari. Iako minimalistički dizajn podstiče manje nereda, nije poentada se oslobodite stvari. Minimalizam obuhvata namerno čuvanje stvari koje cenite i koje služe svrsi.

- Minimalni dizajn je čist i sofisticiran, ali je i praktičan. Fokusirajte se na predmete koji će trajati ceo život, kako estetski tako i funkcionalno - rekla je Sara Trakt, dizajner enterijera. Predmeti koje minimalisti drže u domovima su promišljeni i praktični, ali ipak stilski i bezvremenski.

1. Lanene zavese

Stef Slegelmilč, ​​osnivač i kreativni direktor, kaže da on uvek ugrađuje prozirne platnene draperije u svoj dizajn, piše "BHG".

- One uvek pružaju našim dizajnima toliko topline i lepo dekorišu naše prostore - rekao je on.

Lan je poznat po tome što je lagan i izdržljiv, traje godinama ako se dobro brinete. Koristite platnene zavese do poda u dnevnoj sobi i spavaćim sobama da biste dodali privatnost, bez blokiranja tople svetlosti. Razmislite o korišćenju platnenih zavesa u kuhinji da biste pustili još više prirodnog svetla.

2. Bela posteljina

Minimalistički dizajni često sadrže neutralne palete boja zbog svoje bezvremenosti i svestranosti. Isto pravilo važi i za posteljinu.

- Nikada se ne bih otarasila bele posteljine. Čista je, oštra i sofisticirana - rekla je Trakt.

Koristite belu posteljinu i na nju stavite ćebe sa uzorkom ili teksturirani jastuk, ili imajte ceo set bele posteljine da bi vaš prostor bio spokojan. Ako odlučite da dodate specijalan jastuk, držite se jednog ili dva komada.

3. Keramika

Slegelmilč kaže da se nikada ne treba otarasiti omiljenih keramičkih komada. On voli da nabavlja grnčariju koja ima smisla i priča priču tako da može da posluži kao samostalno umetničko delo.

- Grnčarija je tako raznovrsna u domu i uvek će izazvati interesovanje sa ili bez sveže rezanog cveća - kaže on.

Prikažite omiljene keramičke vaze i činije na policama u domu ili na trpezarijskom stolu. Napunite ih svežim ili suvim cvećem ili ostavite prazno za čist, uglačan izgled.

4. Starinsko nasleđe i stakleni predmeti

Prema Slegelmilču, čak i ako se trudite da postignete minimalistički izgled, trebalo bi da se držite starinskih nasleđa i staklenih predmeta. Ovo može uključivati kućne predmete koji su se prenosili generacijama, šta god da je u pitanju. To će stvoriti sabran i nameran izgled u domu koji neće izbledeti sa prolaznim trendovima.

5. Svetlost

Razmislite dvaput pre nego što isključite svetiljku koja odgovara vašoj minimalnoj estetici. Budući da je većina elemenata u minimalističkom dizajnu čista i jednostavna, Trakt kaže da uvek ugrađuje reflektorsko svetlo u svoje dizajne kako bi uzemljio prostor. Razmislite o tome da okačite grupu visećih svetiljki u trpezariji ili kuhinji ili da instalirate ukrasne svetiljke u kupatilu.

(Ona.rs)