Našla hirurga na internetu, pa umrla posle operacija: Uradio joj 6 stvari odjednom, ona pristala za manju cenu

J. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Njen dečko Renan Santjago, sa kojim je bila šest godina, rekao je za brazilsku novinsku agenciju "G1" da je platila oko 7.300 dolara za smanjenje grudi, presađivanje masnog tkiva na zadnjici i liposukciju na stomaku, rukama, leđima i vratu

Vivijan Lira Monte se prijavila za jednodnevnu operaciju koja se sastojala iz više etapa, nakon što je našla plastičnog hirurga koji će sve to odraditi na internetu. U samo jednoj operaciji 31. avgusta, podvrgnuta je redukciji grudi i liposukciji stomaka, ruku, leđa i brade. Zatim joj je salo od liposukcije upumpano u zadnjicu da bi joj dala podsticaj. Međutim, ona je nažalost umrla od srčane insuficijencije 26. septembra nakon 22 dana na intenzivnoj nezi u borbi protiv masivne infekcije.

Preminula je prošlog četvrtka, dan pre svog rođendana.

Njen dečko Renan Santjago, sa kojim je bila šest godina, rekao je za brazilsku novinsku agenciju "G1" da je platila oko 7.300 dolara za smanjenje grudi, presađivanje masnog tkiva na zadnjici i liposukciju na stomaku, rukama, leđima i vratu.

Santjago je rekao da je Monte već dugo zamišljala da se podvrgne redukciji grudi i da je u poslednje vreme želela da ukloni salo sa stomaka jer je verovala da se ugojila.

On je objasnio da je Monte pronašla doktora koji je pristao da uradi obe operacije i nagovorio je da se podvrgne još četiri operacije, uključujući i liposukciju vrata, koju je on pristao da uradi besplatno.

Pre operacije, Monte je stavljena na program za mršavljenje i podvrgnuta dodatnim testiranjima kako bi pokazala da je kandidat za sve operacije.

Santjago je rekao da je Monte otpuštena dan nakon što je imala procedure i da je počela da oseća nelagodnost 2. septembra kada nije mogla da ide u toalet.

"Nije mogla da diše, ali su ipak uspeli da je reanimiraju, i intubirali su je, ali jednostavno nije mogla da se vrati. Videli smo kako umire malo po malo. Bilo je to 22 dana patnje bez dobrih vesti. Razgovarala je sa nama vrlo slabim glasom i otežanim disanjem. Znala je da umire."

Hirurg, čije ime nisu objavili, savetovao joj je da poseti najbliži centar hitne pomoći.

Njeno stanje se pogoršavalo kako su dani prolazili i razvila se bakterijska i gljivična infekcija. Pored toga, rane na grudima su joj se otvorile.

Santjago je optužio hirurga i rekao je da je bio svestan rizika i da je jednostavno nije upozorio, prenosi "Daily Mail".

"Nije imala pojma", dodao je Santjago. "Samo je sanjala o operaciji. I nastavila je da živi svoj san."

Sada je Santjago okrivio hirurga koji je izvršio operacije, za koga tvrdi da je namamio Vivijan "nudeći joj popuste za kupovinu na veliko". On je lokalnim medijima rekao: "Otišla je kod hirurga samo da uradi mamoplastiku i liposukciju stomaka. Ali on ju je ubedio da uradi druge stvari, govoreći da mora da uradi i liposukciju na rukama i leđima. Čak i liposukciju brade, a ona je bila super uzbuđena".

(Ona.rs/Mirror/Daily Mail)