Tajna mršavljenja Kejti Peri po preporuci nutricioniste: Jede isključivo ovakav doručak

M. M.
Vreme čitanja: oko 3 min.

39-godišnja pop zvezda jede jedan klasičan doručka prepun proteina

Foto: Amy Sussman / Getty images / Profimedia

Čuvena pop zvezda Kejti Peri otkrila je trikove koje je koristila kako bi smanjila svoju težinu za impresivnih 10 kilograma u poslednjih nekoliko meseci. Ova 39-godišnja muzičarka, iznad svega se kune u da njena dijeta posebno uključuje  klasičnog doručka - i to nije kaša ili palačinke.

Dok u šali razbija jedno o čelo, ona je u u objavi na Instagramu, otkrila da se zapravo radi o - tvrdo kuvanim jajima.

- Jedem puno tvrdo kuvanih jaja jer su odličan izvor proteina - rekla je ona i u šali dodala: - Ali ih ne razbijam na tanjiru zato što je potrebno previše vremena.

Međutim, tu se dijeta pop zvezde svakako ne zaustavlja. Healt magazin tvrdi da ona zapravo pokušava da prati ritam svog partnera  Orlanda Bluma, koji je izuzetno fokusiran na fitnes. Zato se okrenula "čistim" opcijama hrane poput piletine, ribe, orašastih plodova i semenki. U januaru je takođe rekla za Women's Health da su konzumiranje jabukovog sirćeta, puno vode, pa čak i soka od celera, među njenim omiljenim zdravstvenim "hakovima".

- To je najbolji način za početak, samo piti vodu - rekla je ona tada: - Znam da je to takav kliše, ali mislim da mnogi od nas idu pravo na kafu, a da ne popiju samo čašu vode.

A šta stručnjaci misle o ovome? Nutricionista Helen Bel da je ovo veoma dobar pristup.

- Prema mom iskustvu, konzumiranje jaja za užinu zapravo može da bude veoma korisno za gubitak težine. Jaja su bogata proteinima, što pomaže da se poveća sitost i da se duže izbegne glad. A to može da smanji ukupan unos kalorija tokom dana. Ali, važno je da se pazi na količinu porcija i da se pripremaju na zdrav način, kao što je njihovo kuvanje, kako bi se izbeglo dodavanje nepotrebnih masti - ističe nutricionista.

Slično kao i kod piletine, ribe, oraha i semenki, jaja se takođe mogu nazvati "čistom hranom". Ovaj naziv generalno obuhvata zdrave proizvode koji se ne obrađuju, što znači da se nisu suočili sa bilo kakvim hemijskim tretmanom.

- Jedenje "čiste hrane" poput piletine, ribe, voća, povrća, orašastih plodova i semenki može, prema mom iskustvu, biti neverovatno korisno za gubitak težine. Ove namirnice obično imaju manje kalorija i više esencijalnih hranljivih materija u poređenju sa prerađena hrana daju vlakna koja pomažu u varenju i održavaju osećaj sitosti. Po mom iskustvu, klijentima koji prelaze na ishranu bogatu ovom hranom često je lakše da upravljaju svojom težinom jer troše više kalorija bogatih hranljivim materijama koje podržavaju opšte zdravlje i metabolizam.

Uprkos tome, Helen je naglasila da jedna od Kejtinih metoda može da ima "mešovite rezultate". Ovo posebno uključuje ispijanje jabukovog sirćeta i soka od celera kao deo dnevne rutine.

- Jabukovo sirće je povezano sa poboljšanim varenjem i može da pomogne u regulisanju nivoa šećera u krvi, što potencijalno može da dovede do gubitka težine -  objasnila je ona ali i ododa: - Sa druge strane sok od celera ima malo kalorija i može biti hidratantan, ali ne pruža značajne hranljive materije u poređenju sa celim povrćem. Po mom iskustvu, psihološki aspekt započinjanja dana sa "detoks" napitkom ponekad može da podstakne pojedince da donosi zdravije izbore tokom dana. Međutim, ne postoji magični napitak za gubitak težine, za mene su to celokupna ishrana i način života napraviti razliku.

(Ona.rs / Mirror