Astrološke prognoze za april 2024: Rakovima povoljan period za poslovne promene, Vodolije planiraju budućnost

Vreme čitanja: oko 10 min.

U ovom mesecu imamo retrogradni Merkur

Iako jako lep, april donosi izazovne astrološke aspekte, počinje astrolog Aleksandra Bjeljac svoju mesečnu analizu.

Imaćemo Mars u znaku Riba, koji je tu sve do 30. aprila. Na globalnom nivou on može doneti dosta problema. Uopšteno, kada su tajne u pitanju, dalje destinacije, mora, vode, kruzeri, brodovi, a odnosi se i na osobe koje su sklone porocima. Suštinski je dobar za duhovnost, molitve, meditaciju.

Venera će biti u Ovnu već krajem prve nedelje. Ona prelazi u vatreni znak Ovna, pa nemojte da vas iznenadi nagla potreba za ulaskom u veze, ali i za njihovo okončavanje. Venera je ovde strastvena, direktna i svaka ljubav je kao prva, pa će se mnogi zaljubiti lepše nego ikad.

Merkur je u retrogradnoj fazi tokom aprila. Tu može doći do manjih problema. Aleksandra upozorava da ne budete ishitreni kao što je Merkur u Ovnu inače - dakle ne budite brzopleti, dobro razmislite o svojim odlukama, nije dobar period za bilo kakve promene ili novine.

Pun mesec desiće se 24. aprila i to u Škorpiji. Sunce prelazi u znak Bika 20. aprila i to će doneti dosta povoljnosti zemljanim znacima ili ljudima koji imaju bitne planete u tim znacima, posebno u Biku.

Pomračenje Sunca će se desiti 8. aprila u znaku Ovna, što nagoveštava dosta promena i oslobađanje.

Ovan

Pomenuto pomračenje desiće se baš u vašem znaku - ovo je vreme da otpustite sve što je negativno. Radite na sebi! Vi ćete u ovom periodu biti razigrani, veseli, jaki i uporni.

Ako vam neko ponudi neki novi posao, nije pravo vreme za tako nešto. Sačekajte ipak kraj aprila. Da će biti finansija - biće, da ćete imati manjih poteškoća - da, ali sve u svemu, kada je poslovni segment u pitanju, jedan lep period je pred vama.

Na emotivnom segmentu vašeg života biće lepih dešavanja. Ako ste slobodni, iskoristite ovaj period, mogući su iznenadni ulasci u emotivne veze. Uživajte u ljubavi, ovo je vaš period, iskoristite ga maksimalno onoliko koliko možete. A zauzeti - dosta vas je već zaljubljeno ili zauzeto i ispunjeni ste ljubavlju. Izbegavajte manje nesuglasice, možda vam neće prijati u datom trenutku odnos sa vašim partnerom. Razlog će potencijalno biti finansije, jedno manje nezadovoljstvo na tom polju, ali vi ćete to jako brzo prevazići.

Više odmarajte - biće vam povećana nervoza, nemiran san, to vas može pratiti tokom ovog meseca.

Bik

Na poslovnom segmentu života, doći će do promena, imaćete podršku vaših prijatelja. Budite jako oprezni kada su neke nove ponude u pitanju, pregovori, dogovori. Svi koji ste nešto planirali od prošle godine, s jeseni, evo prilike da se u ovom mesecu takve stvari i realizuju.

Veliki oprez kada je potrošnje novca u pitanju - obratite pažnju na to gde vam odlazi novac. Mogući su neki nenadani troškovi, pa na tom polju malo budite obazrivi.

Na emotivnom segmentu života nije neki period za ulazak u nove emotivne veze. Ipak, mnogi će biti sveže zaljubljeni, zadovoljni, razmišljaće o nekom, moguće su i platonske ljubavi. Neki mogu ući u neku tajnu vezu ili nedefinisanu emotivnu vezu. Uskoro vam sledi jedan divan emotivni period, a do tada uživajte u vašim emocijama. Svakako ćete biti zadovoljni i ispunjeni. Zauzeti - moguće su manje nesuglasice sa voljenom osobom, pa radite na boljoj komunikaciji. Uživajte u društvu voljene osobe koliko je to moguće. Ako vam nešto zasmeta ili nije baš po vašoj volji, vi to malo iskorigujte i budite pametni.

Zdravstveno - moguća je povećana nervoza, nemiran san. Obratite pažnju, jačajte imunitet.

Blizanci

Lepa dešavanja kada je druženje u pitanju na poslovnom segmentu života. Budite malo smireni. Mnogi će imati potrebu za promenama. Izbegavajte sukobe sa nadređenima - budite strpljivi, nemojte odreagovati brzopleto. Imaćete jako lepih ponuda. Može doći do promene načina rada. Možda će vam neki prijatelj prići i biti od pomoći. Tako da to svakako iskoristite ako vam se tako nešto bude dešavalo u ovom periodu.

Na emotivnom segmentu života, dosta lepih dešavanja, druženja. Mnogi će se zaljubiti. Tu se javlja i neko iz prošlosti.  Pustite da prođe jedan određeni period, razmislite o svemu i onda samo napred hrabro.

Kada je zdravlje pitanju, jačejte imunitet, moguća je pojava hroničnih zdravstvenih tegoba.

Foto: Pexels/Jill Wellington

Rak

Mnogi će pokrenuti u neki novi posao ili će razmišljati o nekom novom poslu. Svakako, promene su dobre kada ste vi u pitanju. April je lepa prilika za tako nešto, samo budite i vi isto obazrivi i ne donosite nagle odluke kada je posao i kada su finansije u pitanju, budite smireni i odmereni u svakom pogledu.

Na emotivnom polju vaše vreme tek dolazi i sigurno će se mnogi flertovati i zaljubiti se. Pojačene strasti vam stoje, ali nije pravi period za neke nove emotivne veze koje baš obećavaju. Poseban je izvestan oprez kada su nove veze u pitanju. Strasti su poželjne kao i nova poznanstva, ali za ozbiljnije oprez.

Zauzeti, moguće su manje nesuglasice sa voljenom osobom, ali i to će nekako doći na svoje mesto. Poslednja nedelja aprila je jako lepa i uživaćete u ljubavi.

Na zdravstvenom segmentu života mogući su problemi sa varenjem, cirkulacijom, odmarajte što više i još uvek radite na svom imunitetu. Ovo je vreme pojačanih alergija.

Lav

Svi koji sarađuju sa inostranstvom ili sa strancima imaće jako uspešan mesec. Oni koji ne sarađuju će ostvariti svoje želje i ciljeve, jer će doći do jednog višeg nivoa svesti, gde ćete vi spoznati sebe, vaše potrebe i postaviti stvari na mesto, baš onako kako vi to želite.

U ljubavi ćete uživati, bićete srećni i zadovoljni, pa iskoristite ovaj period. Možda se nekome dopadnete, nekome ko ne živi blizu vas.

Zdravstveno morate obratiti pažnje na lakše povrede koje su moguće tokom ovog meseca, pa stvarno budite obazrivi.

Devica

Ako ste očekivali neki novac ili imate neke poslove koji su stagnirali jedno vreme, vi se sada pokrećete, imaćete novca. Odličan je period da se takve stvari pokrenu, bićete zadovoljni svojim finansijama, na tome je najveći akcenat, kao i na pokretanju poslova. Kada su poslovni partneri u pitanju, suštinski partnerski odnosi mogu biti malo diskutabilni, može doći do pojačane nervoze ili da se ne slažete sa nečijim mišljenjem, pa ostanite strpljivi, koliko možete.

Na emotivnom segmentu života, Device, ovo je mesec strasti, mesec tajnih veza. Ako ste zauzeti, može doći do manjih nesuglasica sa voljenom osobom, partner može biti nervozan. Vi nekada odreagujete naglo, pa potrudite se da ostanete smireni koliko je to moguće u ovom periodu, jer zaista voljena osoba može pokazivati znakove promene, nagle promene raspoloženja, što će se jako odraziti na vas, a vi koliko možete, ostanite smireni u tom trenutku. Na kraju će sve biti dobro.

Zdravstveno moguća je pojačana nervoza, više se krećite, radite stvari koje vam prijaju.

Vaga

Svi koji se bavite javnim poslom, svi koji ste u nekim ortačkim poslovima, eto jedno uspešne saradnje. Ipak budite oprezni kada su dogovori i pregovori u pitanju. Vama se može pojaviti neko vezan za vašu prošlost ili ćete ostvariti neki dogovor još od ranije, ako ste čekali na tako nešto.

Morate obratiti pažnju kada je emotivni segment života u pitanju. Tu može doći do razilaženja mišljenja, kada je komunikacija u pitanju. Može doći do nekih, ne mnogo neprijatnih događaja, ali će vam trebati to strpljenje. Vi umete jednostavno da napravite balans, vi ste tako šarmantne i ovaj april će biti lep kada su emocije u pitanju. Slobodni mogu upoznati neku zanimljivu, jako bitnu osobu. Vama može da se javi neko vezan za vašu prošlost, pa uživajte u aprilu mesecu.

Zdravstveno, moguća su na trenutke psihička uznemirenja, mogući je pad energije kod vas. Radite na sebi, odbacite sve negativno, odbacite sve što vam ne prija. Obratite pažnju i na ishranu, osetljiv vam je digestivni trakt i pazite se virusa.

Škorpija

Vama april donosi prosperitet kada je poslovni segment u pitanju. Na trenutke možete da se ne slažete sa saradnicima ili kolegama, ali nemojte reagovati ishitreno, može doći do manjih nesuglasica i problema. Ostanite smireni koliko je to moguće i na kraju će sve biti dobro. I finansije će biti dobre, ali povedite računa o potrošnji.

Na emotivnom segmentu života do polovine ovog meseca moguće je da dođe do manjih nesuglasica. Ako se posvađate ili dođe do nekog sukoba sa voljenom osobom, nemojte brinuti. Krajem meseca će se sve to stabilizovati. Slobodni mogu očekivati lepa dešavanja.

Zdravstveno, obratite pažnju na povišeni krvni pritisak i kardiovaskularni sistem ako imate problema s tim.

Strelac

Na poslovnom segmentu života bićete kreativni, družićete se, možda će se neki jednostavno zaljubiti kroz izlaske, radno mesto - jako lep kreativan mesec kada ste vi u pitanju, imate podršku planeta i zvezda, pa iskoristite to. Obratite pažnju ako se javi neka veza iz prošlosti i dobro razmislite, ne budite ishitreni. Bićete jako društveni, lepo ćete se osećati, lepo izgledati i uživajte u ovom aprilu.

Na emotivnom segmentu života takođe lepa dešavanja, uživaćete, neki Strelčevi mogu ući u emotivnu vezu, ostvariti svoje želje, ali ipak nemojte da vas "zakuca" ovaj retrogradni Merkur, da pogrešno razumete partnera, voljenu osobu, ljude oko vas, dobro razmislite šta vam ko govori, šta govorite i kako se ponašate. Iskoristite ovaj mesec za ljubav, pred vama je tek jako lep period, ali svakako i april sam po sebi neće biti loš.

Zauzeti, manji problemi, zahlađenja odnosa su moguća, u samom domu, ali to je jako prolaznog karaktera, jednostavno vi ste takvi, vi ćete to prevazići.

Kada je zdravstveni segment u pitanju, pojava hroničnih tegoba, mogući je pad energije, radite na sebi, radite ono što vam prija, družite se sa pozitivnim ljudima, smejte se što više i biće sve kako treba.

Foto: Shutterstock

Jarac

Svi koji se bavite privatnim poslom, imaćete uspeha, vi ste suštinski se oslobodili jedne blokade, jednog teškog perioda koji je iza vas, sada vam pristoje uspeh. Privatni posao, radovi vezani za dom, porodicu, kuću - tu neće biti većih problema kada ste vi u pitanju. Kada je posao u pitanju, samo možete više ulagati ili može doći do povećane potrošnje, nenadani troškovi stoje.

Na emotivnom segmentu života i nije neki period sada baš za označiti u neke ozbiljne emotivne veze, da će biti poznanstava - biće, da ćete izlaziti - hoćete. Pojavljuje se strast, emocija, neko vezan za vaše okruženje, kraći put. Flertovi i zaljubljivanja stoje, ali nije za ozbiljne veze, sačekajte poslednju nedelju aprila.

Moguće su pojave hroničnih zdravstvenih tegoba, kod nekih može se pojaviti bol u kostima, glavobolje, ali to je sve.

Vodolija

Vodolije, evo lepog perioda za vas, imate podršku planeta, bićete lepo raspoloženi i veseli. Kada je posao u pitanju, moguće su promene, nabolje, možete dobiti neko priznanje na koje dugo čekate, možda povišicu i može doći do boljih finansija. Sve u svemu, lep april, koristite ga i uživajte u njemu.

Tako je i na emotivnom segmentu života, dakle, moguće je da ćete se zaljubiti, ako već niste, ako jeste, uživajte sa voljenom osobom, možda isplanirate neko kraće putovanje. Planirajte budućnost, što da ne, i tako nešto je moguće.

Zdravstveno, obratite pažnju na ishranu, nemojte jesti brzo, sedite, lepo jedite. Pazite da ne dođe do nekih povreda u kuhinji, kada pripremate jelo, nemojte jesti na brzinu, jedite zdravo koliko možete.

Ribe

Vama se vraća taj pozitivan impuls, pozitivna energija, vi ćete jednostavno dobiti energiju na koju ste dugo čekali, bićete šarmantni, zadovoljni poslovnim segmentom života, biće tu i para. Obratite pažnju na potrošnju novca, nakon pomračenja Sunca od 8. aprila, pa sve tamo do 11. aprila ili 12, kada će i Mars u vašem znaku praviti malo loše aspekte, tj. konjunkciju sa Saturnom u vašem znaku. Vi ste već jako dugo blokirani upravo zbog toga. Može doći do pada energija, obratite pažnju.

Na emotivnom polju i nije vreme sad za neke nove emotivne veze. Verujem da su mnogi zaljubljeni ili da već imate neku simpatiju, već razmišljate o nekome. Sačekajte kraj ovog meseca i ljubav će doći. Vi koji ste već upoznali neku zanimljivu osobu uživajte u komunikaciji. Vi ste tako romantični. Druga polovina aprila donosi jedno rasterećenje.

Na zdravstvenom segmentu života vi se dobro osećate. Moguće su alergije, pa jačajte imunitet, krećite se, hranite se zdravo. Imate energije, stoga šetajte više budite aktivni i dobro ćete se osećati.

Instagram nalog Aleksandre Bjeljac možete pratiti OVDE.

(Ona.rs)