Astrološka dešavanja od 5. do 11. avgusta: Počinjemo retrogradnim Merkurom, u četvrtak promena energije

Vreme čitanja: oko 5 min.

Astrolog Jasmina Mitrović predviđa šta nas očekuje do kraja nedelje

Foto: Pexels /Zhu Peng

Astrološki aspekti ove nedelje biće puni izazova.

Ponedeljak započinjemo veoma zanimljivim aspektima, što će obeležiti ne samo celu sedmicu pred nama, već i naredni period. Planeta Merkur kreće retrogradno ovog dana na tri nedelje. Iz znaka Device, Merkur će se u jednom trenutku vratiti u znak Lava, samo da vas ponovo dovede u situacije u kojima ste već bili. Ovo će najviše osetiti Blizanci i Device u znaku ili podznaku. Na osnovu retrogradnog Merkura preporuka je da se bavite samo onim pitanjima i temama započetim u prošlosti.

Svakako će vam se nametnuti i ponovo iskrsnuti situacije u vezi teme posla, zdravlja, vaše pozicije u karijeri i polju javnosti, pitanja ljubavnih odnosa i potomstva. Najbolje je završavati sve ono što ste započeli pre nekoliko meseci i posvetiti se isključivo tim projektima. Može vam se dogoditi da neke informacije ili papire koje duže čekate dobijete ili razrešite upravo u ovom mesecu. Drugi aspekt ovog dana je prelazak Venere iz znaka Lav u znak Devicu. Ovo će najviše osetiti Bikovi i Vage, u znaku i podznaku. Ova promena donosi nove teme u polju ljubavi, odnosa i finansija.

Dok je Venera bila u Lavu, donela je snažno divljenje i osećaj posebnosti, a dok bude nekoliko nedelja u Devici, doneće konkretizaciju i praktičnost u odnosima. Akcenat će biti na poslu, zdravlju, ritualima i na opipljivom pokazivanju emocija u odnosima. Samo ovog dana imaćemo kvadrat između Meseca i Urana što će doneti neočekivane situacije i promene u vašim planovima, pa budite fleksibilni kako biste iskoristili maksimum od ovog aspekta. Pokušajte da prihvatite sve ono što ne možete da promenite i sami inicirate manje ili veće promene u vašem životu.

U utorak Mesec je u znaku Device, što smao pojačava temu posla i obaveza. Čak i ako ste na godišnjem odmoru, može se dogoditi da morate da se bavite papirologijom, mejlovima, rešavanjem nekih zadataka na poslu ili vas može segment zdravlja okupirati. Mesec u konjukciji sa Venerom i Merkurom donosi puno razgovora, informacija, rešavanja administrativnih obaveza, i tome je najbolje posvetiti ovaj dan.

Možete dobiti dobre vesti koje već neko vreme očekujete. Energija dana nosi dosta izazova i potencijalno agresivne situacije uz eskalaciju besa i ljutnje. Posebno u večernjim časovima obratite pažnju na svoje reakcije i izbegavajte sukobe ukoliko niste spremni da se suprotstavite. Sitnice će vas iritirati i izbaciti iz takta i lako biti povod za svađu.

Foto: Pexels / Andrea Piacquadio

Tokom srede bićete fokusirani na rešavanje zadataka i obaveza. Posebno vas mogu okupirati zaostale administracije kojih će biti više nego što ste očekivali. Ovog dana shvatate da ste potcenili ili precenili svoje mogućnosti i previše dešavanja i onoga što se očekuje od vas da obavite može biti iscrpljujuće. Mesec u opoziciji sa Saturnom donosi prepreke, brige, poteškoće na poslu ili u vezi sa zdravljem. Tokom dana možete osećati tugu, zabrinutost ili strah.

Budite disciplinovani ovog dana, pazite na ishranu jer su creva i stomak osetljiviji i možete započeti novi zdravi način ishrane ovog dana. Bolje je jesti manje danas. Sunce u lepom aspektu sa Jupiterom donosi počasti, diplome, popularnost, unapređenje, priliku da se istaknete u polju javnosti i propagirate to čime se bavite. Ovo je dobar aspekt da se obratite svim zvaničnim institucijama, rešavate zakonska pitanja, tražite pomoć od onih koji su na položaju kao i da pokrećete velike projekte koji su povezani sa trgovinom, prenosom informacija i znanja, decom, talentima, sportom i slično.

U četvrtak imamo promenu energije. Prvi deo dana i rano jutro može započeti neočekivano, čak i pomalo stresno, bez koncentracije i fokusa. Posebno vas na radnom mestu mogu zateći neke situacije na koje niste pripremljeni. Možete imati pad energije, koncentracije, volje ali i imuniteta. Savet je da što više povedete računa o svom zdravlju i da se dobro organizujete oko svojih obaveza. Pre podneva Mesec će ući u znak Vage i doneti aktivaciju izvesnog emotivnog odnosa. Kako će dobiti podršku od Plutona, onda možete očekivati ili inicirati značajne promene na bolje.

Ukoliko je potrebno sa nekom osobom da izgladite odnos, onda to učinite ovog dana. Svojim šarmom, harizmom i diplomatijom lakše možete osvojiti simpatije druge osobe i postići dogovore i saradnju. Ovaj dan iskoristite za balansiranje odnosa, situacije koje zahtevaju diplomatiju i kompromise, kao i važne emotivne odnose. Ovog dana spojiće se retro Merkur i Venera, pa su mogući značajni susreti, posebno sa osobama koje duže niste videli, lepe vesti, pozivi za putovanja, izjave ljubavi, promocija lepote i umetnosti kao i unapređenje kroz radno mesto ili emotivni odnos.

Foto: Pexels / Tim Mossholder

U petak se nastavlja veoma slična energija dana kao tokom prethodnog dana. Najviše ćete postići ako nađete pravu meru svojih reakcija i poteza tokom dana. Pokušajte da ostanete što stabilniji u svojim aktivnostima, bez zauzimanje bilo čije strane i stvaranje polariteta u odnosu na druge, time što biste eventualno zauzimali samo jedan ugao posmatranja. Ukoliko uspete da se stavite u cipele druge osobe i situaciju pogledate iz drugog ugla, možete postići saradnju i podići jedan važan ili više odnosa na viši nivo funkcionisanja. Ovog dana imate potreban balans i povezanost uma i tela koji će vas nepogrešivo voditi u pravom smeru. Posebno u poslepodnevnim časovima možete imati ekspanziju i priliku da uživate u izvesnom emotivnom odnosu.

U subotu nećemo imati nijedan Mesečev ni planetarni uticaj, pa to predstavlja poseban dan kada imate više izbora da kreirate i planirate sami svoj dan, a posebno ono što vam se može događati. Ipak, energija dana je i dalje usmerena na emotivne odnose, posebno one formalne, u okviru kojeg se može pojaviti situacija koja u vam stvara veliki unutrašnji konflikt. Moraćete da spojite prilično velike suprotnosti unutar jednog odnosa.

Nedelju završavamo ulaskom Meseca u znak Škorpije, koji će doneti intenzivnije emocije i doživljaje tokom dana. Posebno će aspekt između Meseca i Plutona dovesti do pojačane posesivnosti, ljubomore i manipulacije, sve usled straha od gubitka, ostavljanja i nemaštine. Ukoliko se nalazite u nekim toksičnim odnosima, obrascima ponašanja i navikama, ovog dana će sve što vas sputava postati izraženije i vidljivije.

Ipak, imaćemo i dva veoma pozitivna aspekta između Meseca, Venere i Merkura, što može pojačati strasti, snažne emocije i povezanost. Možete imati razgovore u vezi finansija, konkretnih zadataka i rešavanja praktičnih pitanja u okviru nekog odnosa, koji može biti i poslovne prirode. Najbolje je da dozvolite stvarima da se dešavaju oko vas.

Autor: Jasmina Mitrović

(Ona.rs)