Ovo je jedna od najznačajnijih nedelja u godini: Astrološka dešavanja od 30. septembra do 6. oktobra

Vreme čitanja: oko 5 min.

Astrolog Jasmina Mitrović predviđa šta nas očekuje do kraja nedelje

Foto: Pixabay

Astrološki aspekti ove nedelje biće puni izazova.

Ulazimo u jednu od najznačajnijih nedelja u ovoj godini. Ponedeljak započinjemo Mesecom u znaku Device, što pokreće teme zdravlja i posla, i stavlja fokus na preispitivanje u ovim oblastima. Preporuka je da obavite rutinske preglede, pokrenete zdraviji stil života i unapredite poziciju na kojoj radite. Ovog dana ste skloni analizi, detaljima, kritikovanju i pametovanju.

Mesec u opoziciji sa Saturnom donosi otežavajuće okolnosti i prepreke, osećaj tuge i brige. Lepi aspekti prema Veneri i Marsu mogu aktivirati neke vaše važne emotivne odnose. Ipak, ovog dana je potreban oprez u ispoljavanju emocija, jer previše osećanja može dovesti do razlicitih vrsta nesporazuma. Ovog jutra imaćemo jedan lep aspekt između Marsa i Saturna koji je dobar za sve vaše dugoročne planove i ciljeve pa ih pokrenite upravo ovog dana. U večernjim časovima spojiće se Sunce i Merkur što donosi važne informacije, vesti, susrete, razgovor, ugovore i odluke.

Utorak i dalje se posvetite istim temama kao i prethodnog dana. Neka vam pažnja bude na zadacima i obavezama i držite se svojih rutina i rituala. Pokušajte da budete precizni i tačni sa vremenom jer je mogućnost sukoba izvesna. Ovog dana se pokreću sve zakonske stvari koke imate u vezi nekih vaših situacija ili projekata, a na globalnom nivou dolazi do nekih noviteta u zakonskim okvirima u oblasti rada.

Moguće su konfuzije i zbunjenosti, pa pustite da se stvari i informacije slegnu nekoliko dana. Ne idite ne pripremljeni u poduhvate. Ovo je dan pred mlad Mesec i eklipsu pa su izvesni stomačni problemi, nesanice, nervoze i napetost u odnosima.

U sredu Mesec prelazi u znak Vage i događa se solarna eklipsa i mlad Mesec u znaku Vage. Vaga donosi temu i aktivaciju braka, emotivnih i svih ortačkih odnosa u narednih mesec dana, a zapravo šest meseci, koliko eklipse imaju uticaj na čoveka. Veoma je moguće da će vam se već ovog ili narednih dana pokrenuti jedan ili više važnih odnosa, bilo kroz komunikaciju, susrete, razgovore ili pregovore.

Ove nedelje a naročito u mesecima pred nama dolaziće do okončanja ili ponovnog obnavljanja odnosa sa osobama sa kojima ste već bili. Oni odnosi posebno dugotrajni koji su se zasnivali na zajedničkim obavezama i odgovornosti, ali i održavanju forme lako mogu doći do kraja. Doći ćete do zaključka da ne vidite sebe u budućnosti više u održavanju nekih površnih odnosa. Obratite pažnju na sve što vam dolazi jer neće biti slučajnosti.

Foto: Unsplash/freestocks

Tokom četvrtka eklipsa i dalje snažno deluje pa se sve opisano za sredu odnosi i na ovaj dan. Očekuju vas značajne informacije, razgovori i susreti sa osobama iz vaše dalje ili bliže prošlosti. U ranim jutarnjim časovima neko vas može snažno trigerovati i isprovocirati pa budite oprezni u komunikaciji sa drugima i na svoje reakcije. To posebno može biti partner ili član porodice. Ako želite da sa nekom osobom raščistite situaciju onda ovaj planetarni uticaj može da vas pogura.

Ukoliko se taj izazov prevaziđe može doći do ekspanzije emocija i lepih događaja. Ovog dana stavite nameru i spisak kakve odnose u budućnosti želite da imate i da li vi kao osoba preko puta posedujete iste ili barem približno slične karakteristike.

Petak može biti dan velikih i krucijalnih promena u vašem životu. Mesec u kvadratu sa Plutonom izazvaće u vama plimu potisnutih emocija a najviše strahova i kompleksa koje imate unutar sebe. To može biti posredstvom neke osobe, odnosa, snova ili nekom naizgled beznačajnom situacijom u kojoj ćete se naći. Ukoliko se to dogodi potrebno je da napravite promene u svom načinu razmišljanja, ponašanja i delovanja, posebno ukoliko ste na nezdrav način vezani za nekoga ili nešto.

Strah od ostavljanja, gubitka, odbacivanja i nemaštine biće najizraženiji. Tome doprinosi i Mesec u znaku Škorpije koji će intenzivirati svaku vašu emociju i stanje. U večernjim časovima imaćemo lep trigon između Venere i Saturna što može doneti obnavljanje nekog emotivnog odnosa ali i stabilizaciju postojećeg. Može doći do razgovora na temu prelaska na neki viši nivo funkcionisanja. Ovaj uticaj pomaže i u polju finansija pa je dobro za vraćanje dugova, kredite ili aktivaciju investicija u dugoročne projekte. Pokušajte da budete odgovorni, tačni u vremenu i da ništa ne kritikujete.

U subotu se nastavlja aktivacija istih tema, osećanja i raspoloženja. Kako ćemo imati sjajan aspekt između Meseca i Venere u znaku Škorpije odvojite ovo veče za strastvene trenutke sa vašom voljenom osobom, a ukoliko ste singl onda upravo ove večeri možete upoznati značajnu osobu sa kojom bi otpočeli veoma intenzivnu vezu. Takođe, strast i snažne emocije možete imati i kroz neki sport ili hobi u kojem mnogo uživate. Idite na ples i budite otvoreni za nova iskustva. Pokušajte da ne ulazite u rasprave i nesporazume i ovog dana budite tiši i više slušajte.

Foto: Shutterstock

Nedelju završavamo sličnom energijom. Aspekt od Marsa koze vas motivisati da pravite neke velike promene unutar vašeg doma i porodičnog okruženja. Međutim, kako ćemo imati opoziciju sa Uranom i kvadrat između Merkura i Marsa ovog dana je izvesno da ćete se naći u zustroj raspravi ili svađi, posebno sa bliskim ljudima i u kućnoj atmosferi.

Ovog dana se savetuje oprez u komunikaciji sa drugima jer svako svakom lakše “staje na žulj”. Ovo trigeruje stare rane i boli iz prošlosti koje će se samo odigrati u novonastalim okolnostima ili sa drugim ljudima. Bilo bi dobro da osvestite i ne praktikuje te da ono što vas “dira” od bivših partnera i odnosa sa roditeljima ne unosite u sadašnje situacije. Višak energije iskoristite za rad u kući i oko kuće, u bašti, kroz renoviranje ili neki premeštaj nameštaja. Probudite nežnost i lepe emocije prema drugima.

Autor: Jasmina Mitrović

(Ona.rs)