4 horoskopska znaka koja ulaze u period sreće dok je Merkur u Škorpiji od 14. oktobra do 2. novembra

M. M.
Vreme čitanja: oko 5 min.

Pod Merkurom u Škorpiji svi ćemo malo više da tražimo i kopamo za istinom, i budemo sumnjičave prirode

Foto-kolaž: Pexels, Pixabay

Kada su astrološki aspekti u pitanju, Merkur sutra, 14. oktobra, ulazi u znak Škorpije, gde će ostati do 2. novembra 2024, što u prevodu znači da ova planeta u ovom znaku neće ostaviti "kamen na kamenu" ukoliko odlučite da se upustite  u potragu za skrivenim odgovorima, jer će u ovom ovom periodu nastati prenaglašena potreba u potrazi za istinom i sumnjičava priroda našeg bića. Naša razmišljanja i komunikacija biće duboka, a Škorpija je poznata i kao neumoljiva. Drugim rečima, nećemo odustajati dok ne saznamo činjenice.

Komunikacija će biti direktnija, snažnija, pronicljivija, radoznala i sklona čitanju između redova, što može, ali i ne mora biti mudro.

Tokom ovog vremena, možete da iskoristite Škorpionov perceptivni i proračunati pristup da se koncentrišete i fokusirate na ono ka čemu želite da usmerite svoju energiju, jer Škorpija zna da bude laserski fokusirana. Merkur u Škorpiji je iskren do te mere da je tup - ponekad previše tup pod plaštom iskrenosti. Tokom ovog perioda, imamo tendenciju da poprilično razmatramo ideje pre nego što dođemo do konačnog zaključka, ali pošto je Škorpija fiksni znak, odluke donete u ovom trenutku su obično nepovratne.

Merkur u Škorpiji je strastven u govoru i komunikaciji, ali moramo biti oprezni kada drugima držimo lekcije, ukoliko se ujedno ne fokusiramo i na sopstveno samousavršavanje. Jer u ovom periodu i drugi će biti podjednako strastveni i dosta tajni će biti razmenjeno zbog čega je najbolje da ne prelazimo na teren "ličnog" i da ne gubimo objektivnost.

Uz to Merkur u Škorpiji uvodi i period velike sreće za četiri horoskopska znaka.

1. Škorpija

Foto: Pixabay

Merkur je u vašem znaku, tako da bi trebalo da se osećate sasvim u skladu sa njegovom energijom. Prirodno ste radoznali i volite da dođete do "dna" stvari, pa će vam Merkur u vašem znaku dobro pristajati i osećaćete se prilično prijatno i više ličiti na sebe. Nemojte da se iznenadite ako ne budete dovoljno sigurniji u svoje ideje, ili budete previše radoznali. Možda će vam se čini da vaš um preplavljen svim vrstama ideja. Ovo je sjajno vreme za učenje i pisanje i možete očekivati da ćete imati veoma zanimljive razgovore sa prijateljima i kolegama. Odličan je trenutak da se fokusirate na sve lične navike koje biste želeli da promenite. Takođe biste se mogli malo više da se usredsredite na svoje zdravlje i stvari koje možete da promenite radi njegovog poboljšanja.

2. Rak

Foto: Pixabay

Škorpija je vodeni znak kao i Rak. Razlika je u tome što je Rak kardinalni znak, što znači da je spreman da preduzme akciju. Škorpija je fiksni znak i ima tendenciju da razmišlja o stvarima više od drugih pre nego što se odluči o pravcu akcije. Jednom kada se odluče, retko ga menjaju. Neki ljudi ovo mogu da nazovu tvrdoglavim, ali ipak Rak će jako dobro da se uskaldi sa Škorpijom u ovom trenutku i treblo bi sve da oseća "dublje" u ovom trenutku.

Škorpija stavlja Merkur u petu kuću Raka koja vlada decom, prijateljima, zabavom i ljubavlju. Možete ući u izazovne, ali pozitivne mentalne aktivnosti, kreativnost i prijateljstva. Ovo je odlično vreme za pisanje ili bavljenje bilo kojom drugom mentalnom aktivnošću ili razonodom. U ovom trenutku možete da dotaknete svoje „unutrašnje dete“. Pošto peta kuća vlada ljubavlju, možete se usredsrediti na upoznavanje sa nekim novim ili na trenutnu vezu. Možda će neko izazvati vaše interesovanje, iako to nije garancija da će se pretvoriti u vezu.

3. Ribe

Foto: Pixabay

Ribe su još jedan vodeni znak kompatibilan sa Škorpijom, tako da bi njima trebala prilično lako da teče komunikacija tokom ovog perioda. Razlika je u tome što su Ribe promenljiv znak što znači da se stalno predomišljaju i menjaju, a budući da je Škorpija fiksna i da se ne menja toliko, već upravo suprotno - sporo se kreće i donosi odluke- tako da će i komunikacija za Ribe da počne da se odvija na dubljem i sadržajnijem nivou koji će vam se dopasti.

Škorpija postavlja Merkur u vašu devetu kuću koja vlada putovanjima, obrazovanjem ipogledom na svet. Deveta kuća je odlična za pisanje, objavljivanje i internet. Moguće je da za to vreme planirate ili idete na putovanje ili odlučite da na neki način povećate svoje obrazovanje ili znanje. Ovo može biti formalno neformalno, kao što je čitanje, pohađanje časa, razgovor sa drugima ili bilo koji drugi način na koji možete da apsorbujete nove informacije.

Bićete podstaknuti da bacite "širu mrežu" u smislu novih ideja i moda ćete osvestiti nove ideje i razumevanja života, filozofije, duhovnosti, politike, pa čak i religije.

4. Ovan

Foto: Pixabay

Ovan je vatreni znak, za razliku od vodene Škorpije. Razlog zbog kojeg ćete se osećati prijatno sa Merkurom u Škorpiji je zato što, kao i Škorpijom, vama vlada planeta Mars. Kao i Škorpija, vi ste direktni i pokušavate da pristupite stvarima sa stanovišta istine i poštenja. Iako ste različiti, ove stvari su vam zajedničke, pa bi ovaj tranzit Merkura trebalo da vam odgovara.

Najveća razlika je u tome što je Ovan kardinalni znak, što znači da ste uvek spremni da preduzmete akciju. Škorpija kao fiksni znak ne preduzima akciju tako brzo, ali voli da razmisli o stvarima pre nego što donese konačnu odluku, a onda obično ostaje na mestu kada se odluka donese. Škorpija sada postavlja Merkur u vašu osmu kuću koja vlada promenama i transformacijom, porezima, smrću, zajmovima, nasleđem i dugovima. To je složena kuća, možda i najkompleksnija. Osma kuća je povezana sa tabu stvarima kao i zagrobnim životom koji bi u ovom trenutku mogao privući vašu pažnju.

Za to vreme možete tražiti zajam, platiti poreze, dobiti hipoteku ili neku vrstu polise osiguranja. Vaše interesovanje može biti usmereno na novac i dug ili čak na povišicu. Moguće je da za to vreme na neki način dobijete neku sumu novca - alternativno, možete potrošiti više nego što je normalno.

(Ona.rs / Your Tango)