Sezona Škorpiona je sila na koju treba računati: Evo kako će da utiče na svaki horoskopski znak

M. M.
Vreme čitanja: oko 6 min.

Dlanom o dlan stigli smo do pred kraj oktobra i sezonu Škorpije koja traje od 22. oktobra do 21. novembra

Foto ilustracija: Telegraf

Pripremite se za snažne transformacije između 22. oktobra i 21. novembra, jer smo uplovili u sezonu Škorpije 2024. Astrološki mesec kojim vladaju Pluton i Mars, i koji predstavlja mističnu prirodu, skrivene smicalice i potpuno otključavanje božanskih darova, sve to ukupno čini period Škorpije velikom silom na koju treba da računa svaki znak Zodijaka.

No, neće ni svaki horoskopski znak da doživi sezonu Škorpije na isti način, stoga evo nekih osnovnih smernica i predviđanja kako će sezona Škorpije 2024. uticati na znakove Zodijaka i transformisati njihove živote.

Ovan

Vi ćete imati relativno lak period tokom sezone Škorpije, i to uglavnom zato što delite istog planetarnog gospodara - Mars. Naravno, Škorpija ima dodatnog vladara Plutona, ali i to će pozitivno uticati na vas tako što će vam pokazati sve načine na koje ljudi mogu da zavide vašim talentima i sposobnostima i kako mogu da pokušaju da vas sputavaju u takvim slučajevima. Ovo saznanje će vas osloboditi i dati vam priliku da nastavite da hodate svojom stazom severnog čvora bez problema.

Jedite više limuna, pijte vodu sa limunom ili zapalite sveće koje imaju miris limuna tokom sezone Škorpije. To će imati pozitivan uticaj na vašu psihu i raspoloženje u celini.

Bik

Došlo je vreme da se zapitate šta zaista želite - a šta ne. Sezona Škorpije vam više neće dozvoliti da se krijete od istine. Ako zazirete, biće nekih kosmičkih smicalica na koje treba paziti, posebno sa Plutona u Jarcu. Zapisivanje vaših misli i osećanja u dnevnik definitivno može da bude od pomoći u tom pogledu.

Takođe se ohrabrujete da oslobodite svoju kreativnost tokom sezone Škorpije na male načine. Bilo da štampate sopstvene nalepnice, pravite kutiju za ptice u dvorištu ili samo crtate po ivicama sveske, to će osloboditi vašu dušu i omogućiti vam da budete u kontaktu sa istinom i moći transformacije — a da čak i ne shvatate to.

Blizanci

Vas očekuje period razmišljanja tokom sezone Škorpije. Trenutno imate retrogradni Jupiter u Blizancima, te istaknite svog unutrašnjeg introverta i dozvolite da ovo vreme posvetite brizi o sebi i samoodržavanju. Neki od vas će možda želeti dublje da razmisle i o nekim svojim prijateljstvima, posebno ako osećaju da su ograničeni na način koji vas kontroliše.

Oni koji rade sa kristalima mogu da koriste prozirni kvarc za jasnoću i kristale plave boje za mentalni i emocionalni mir tokom ovog zodijačkog perioda.

Foto: Pixabay/p2722754

Rak

Vi ste jedan od najsrećnijih horoskopskih znakova tokom sezone Škorpije. Radujte se sjajnim vremenima, posebno u vašim odnosima, kući i porodici. Možda čak osećate želju da posetite drugu zemlju ili pronađete neko novo mesto za puštanje korena. Moraćete da definišete šta sezona Škorpije znači za vas pod njenom moćnom energijom.

Radite sa mednim kalcitom ili mednim opalom. Sve žuto i prozirno u porodici kristala će podići vaše samopouzdanje i optimizam tokom celog meseca, omogućavajući vam da uhvatite svoju sudbinu i iskoristite je na najbolji način.

Lav

Lava očekuje poslastica tokom sezone Škorpije zahvaljujući pozitivnom uticaju spoljašnjih planeta u astrologiji. To je samo jedan od onih srećnih "prozora" koji se ponekat tek tako otvaraju iz vedra neba. Pod ovim uticajem, neka vaša prijateljska i pozitivna strana donosi odluke, posebno u vezi sa vašim društvenim životom.

Vođenje dnevnika ili beleženje misli je nešto što može da vam pomogne da ostanete prisebni i izvučete kreativnu inspiraciju iznutra.

Devica

Lepo ćete se provesti tokom ove sezone, jer su Škorpija i Devica oduvek bili prijatelji u horoskopskom točku. Oni koji se bore sa samopoštovanjem naći će podršku i ohrabrenje iz malo verovatnih (i neverovatnih) izvora ovog meseca. Skoro kao da vas kosmičke sile teraju da podignete lestvicu i odlučne su da vam niko ne stane na put.

Sada je takođe dobro vreme da radite sa svojim kamenom moći ili kristalom rođenja.

Vaga

Sezona Škorpije će za vas biti sva u vezi sa obračunima i unutrašnjim razmišljanjima. Neki od vas neće uživati u činjenici da je sezoni Vage došao kraj, čime je okončan i vaš srećni mesec. Možda ćete morati da se nosite sa osećanjima zavisti i ljubomore. Zato budite pažljivi kako ne bi stvorili sebi probleme u kasnijim mesecima.

Vodite dnevni dnevnik u kojem ćete da beležite svoje unutrašnje misli i nasumična razmišljanja. To će vam pomoći da ostanete prizemljeni i verni sebi dok stalno tražite samo harmoniju.

Škorpija

Pa, Škorpije, ovo je vaš mesec! Sezona Škorpije će izvući ono najbolje iz vas i priznati gde ste ste sami ili možda neko drugi - sputali i zašto. Takođe je vreme i da okončate uslovljena uverenja koja vam više štete nego što vam pomažu. Bliže pogledajte istinu o svakoj situaciji, osobi i stvari, uključujući i sebe. Na ovom putu čekaju vas duboki uvidi.

Radite sa kristalima kalcita, jaspisa ili aventurina tokom sezone Škorpije. Oni će vam pomoći da ostanete prizemljeni i celoviti i doneće vam najslađa iznenađenja kada su vam najpotrebnija.

Strelac

I vi ćete se odlično provesti tokom sezone Škorpije, kao uvod u vaš predstojeći mesec zodijaka. Radujte se zabavnim trenucima i nasumičnim iznenađenjima tokom ovog perioda. Možda se pod ovim uticajem nećete osećati ekstrovertno kao obično, ali ćete početi da radite na ozbiljnim životnim ciljevima sa dugoročnim fokusom.

Radite sa prozirnim kvarcom, jaspisom ili akvamarinom tokom ovog perioda kako bi vam pomogli da se fokusirate i pokažete svoj nagon. Neki od vas mogu da imaju koristi od joge ili meditacije.

Foto-kolaž: Pexels, Pixabay

Jarac

Jaračeve očekuje isto "misaona" sezona Škorpije. Neki od vas će želeti da naprave velike planove za budućnost i počnu da slede te ciljeve malim koracima. Drugi će osetiti potrebu da budu više orijentisani na porodicu i da maksimalno iskoriste vreme sa svojim voljenima. U svakom slučaju, pokušajte da provedete neko vreme na otvorenom kako ne biste udvostručili introvertni uticaj sezone Škorpije, što može da imaviše letargični efekat na vas, nego što bi bilo korisno ili blagotvorno.

Uđite u prodavnicu kristala i uzmite sirovi grozd ili stenu koja vas "zove". Zatim saznajte više o njemu. Intuitivno ćete znati kako vam može pomoći u sledećoj fazi vašeg života.

Vodolija

Vi se pripremite za studioznu sezonu Škorpije. Imaćete sjajne ideje i priliku da se pozitivno izdvojite iz gomile, posebno nečim što izmislite ili izgradite. Izaberite svoju avanturu.

Takođe uključite redovnu meditaciju u svoj život. To će vam pomoći na više načina nego samo da vam donese mir i smirenost. Neki od vas će se zaista povezati sa svojom moći duše i moći da je koriste tokom sledeće faze života.

Ribe

Vi ste jedan od najsrećnijih horoskopskih znakova tokom sezone Škorpije! Uživajte u sjajnim vremenima i iskustvima učenja koja vas čine mudrijim. Prijatelji i društveni trendovi će imati solidan uticaj na vas, pa vodite računa o smeru kojim odlučite da se krećete.

Odvojite malo vremena da posetite mesto koje donosi mir vašoj duši. A meditaciju može da bude upravo ono što će vam pomoći da izvučete najbolje iz sebe. Rad sa čistim kvarcom, ametistom i ametrinom je takođe može da vam donese pozitivne rezultate.

(Ona.rs / Your Tango)