Ko je 26 godina mlađa žena medijskog mogula, Ruperta Mardoka (93)? I ona i ćerka vole samo multimilionere

J. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Otkako je napustila Rusiju 1991. godine, Elena Žukova živi u Americi više od tri decenije

Foto: Tanjug/AP

Rupert Mardok se venčao po peti put 1. juna 2024. Predsednik kompanija Fox i News Corp, oženio se Elenom Žukovom (67), naučnicom u penziji koju je navodno upoznao preko svoje treće žene.

Par je prvi put povezan u avgustu 2023. kada su primećeni na odmoru na mega jahti na Mediteranu, na fotografijama koje je dobio "The Daily Mail".

Veridba Mardoka i Žukove objavljena je u martu 2024, zajedno sa izveštajima da će se par venčati u junu.

Ova zajednica predstavlja peti brak i šestu prosidbu medijskog mogula - En Lesli Smit je raskinula veridbu dve nedelje nakon što je zaprosio u martu 2023.

Mardok se prvi put oženio 1956, tada kao 25-godišnjak Patrišom Buker, sa kojom je dočekao svoje prvorođeno dete 1958. Zatim je oženio Anu Mariju Torv 1967, Vendi Deng 1999 i Džeri Hol 2016.

Tokom svojih različitih brakova dobio je ukupno šestoro dece.

Ko je ruska naučnica?

Otkako je napustila Rusiju 1991. godine, Elena Žukova živi u Americi više od tri decenije. Radila je kao molekularni biolog, što ju je navelo da proučava dijabetes na institucijama kao što je Univerzitet Kalifornije u Los Anđelesu.

Žukova i Mardok su se navodno upoznali preko njegove treće supruge Vendi Deng, izveštavaju "The Hollywood Reporter" i "The New York Times". Milijarderski mogul i Deng bili su u braku 14 godina pre nego što su se razveli 2013.

Ostali su, očigledno, u dobrim odnosima.

Žukova je ranije bila udata za ruskog naftnog milijardera Aleksandra Žukova, navodi "BBC". "NY Times" izveštava da je Žukova upoznala svog prvog muža, koji je sada britanski državljanin, kada su oboje bili studenti u Sovjetskom Savezu.

Prema medijima, naučnica i njen prvi muž bili su zajedno tri godine pre nego što su se rastali.

Tokom braka, Žukova i Aleksandar su 1981. godine dobili jedno dete, ćerku Dašu Žukovu. Daša je filantrop i preduzetnica.

Photo Image Press / Zuma Press / Profimedia

Prethodno je bila u braku sa ruskim oligarhom i bivšim vlasnikom FK Čelsi Romanom Abramovičem 10 godina pre nego što su objavili da se razvode u avgustu 2017. Zajedno imaju dvoje dece. U julu 2019. Daša se verila za Stavrosa Niarhosa, sina grčkog milijardera Filipa Niarhosa, a na kraju su se venčali u januaru 2020. u Sent Moricu. U martu 2021, par je dočekao svoje prvo zajedničko dete, dečaka.

(Ona.rs)