Kako su se voleli Hemfri Bogart i Lorin Bekol: Ljubav jača od alkohola, pretnji i razlike u godinama

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njihovoj sreći je na put stala bolest i smrt glumca

Foto: Fototeca Gilardi / akg-images / Profimedia

Mnoge ljubavne priče poznatih glumaca se sa kamere prebace i u realan život. Upravo takva je ljubavna priča Hemfrija Bogarta i Lorin Bekol.

Upoznali su se na snimanju filma "Imati i nemati", sada već davne 1943. godine. U tom trenutku, Hemfri je bio u nesrećnom braku sa Mejom Metot, ali je ipak uplovio u romantičnu vezu sa 25 godina mlađom Lorin. Tokom njegovog razvoda, krišom su se viđali, a kada je režiser filma "Imati i nemati" saznao za njihovu aferu, pretio je Lorin da će otkazati ugovor. Međutim, to je nije nateralo da odustane, već se borila za njihovu ljubav. Lorin je čak i priznala kako pri njihovom upoznavanju "nije bilo gormova ni munja" i da joj se Hemfri uopšte nije dopao.

Prvi poljubac desio im se tri nedelje od početka snimanja filma.

- Stajao je iza mene, šalili smo se kao i obično kada se nagnuo, stavio ruku ispod moje brade i poljubio me - napisala je Lorin u svojoj autobiografiji, piše "People".

Takođe, u njoj je priznala i da njena majka nije podržala njihovu vezu. Međutim, nisu dali da im išta naruši sreću.

Kada su se venčali 1945. godine, Lorin, kojoj je pravo ime bilo Beti Džoan Persk, imala je samo 20 godina, dok je Hemfriju bilo 45. Venčanje je održano na malom seoskom imanju Hemfrijevog prijatelja i dobitnika Pulicerove nagrade. Bili su najpopularniji par Holivuda, a njihova ljubav je jedna od onih koja se dešava jednom u životu. U tom trenutku je Lorin rekla sebi da će karijeru da stavi u drugi plan.

Nažalost, u braku su uglavnom bili srećni, ali je Hemfrijeva naklonost prema alkoholu remetila porodičnu idilu, piše "Vikipedija". Kada su čekali prvo dete, Hemfri i nije bio toliko srećan, što je bio povod da se oda alkoholu. Takođe, voleo je noćni život, što Lorin nije odobravala. Imali su afere, ali nikad nisu prestali da se vole.

Hemfri je jako voleo more, toliko da je u jednom trenutku kupio i jedrilicu i gotovo oko 30 vikenda godišnje je provodio na njoj, što je Lorin izluđivalo jer je patila od morske bolesti. Njemu je to trebalo kako bi pronašao sebe i bio zapravo ono što jeste - nije voleo da se pretvara.

U braku su dobili sina Stivena i ćerku Lesli. Bili su u braku sve do njegove smrti 1957. godine, kad je preminuo od raka. Ona je umrla 2014. godine u 89. godini.

(Ona.rs)