Zašto mlade zakopavaju kobasice u dvorištu veče pre venčanja: Interesantan običaj zastupljen i u Evropi

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Mlade šalju podsetnik svim damama koje se uskoro venčavaju

Uvek je interesantno čuti nove, nesvakidašnje običaje koji su zastupljeni širom sveta. No, običaji za venčanja kreću još danima pre samog važnog dana i zaista ih je nekada teško zapamtiti sve.

Što bi se reklo - uvek je tu ona jedna baka/tetka/ujna, koja zna barem jedan običaj više, koji počinje sa "valja se".

Ovoga puta, pažnju na društvenim mrežama privukle su mlade iz različitih zemalja, kako pokazuju da prate jedan interesantan običaj - zakopavanje kobasice veče pre svadbe.

Meg je kontent kreatorka, koja često snima venčanja koja organizuje, ali i kako teku pripreme, šta nose mladenci i trikove za dekoraciju. Ovoga puta, snimila je video koji je počela sa "Evo podsetnika da zakopate kobasicu noć pre vašeg venčanja" i dodala objašnjenje:

- Treba da odvrati kišu na dan venčanja. Srećom, uspelo je! - dodala je Meg u opisu video-klipa, koji je prikupio više od dva miliona pregleda.

Iskreno, i da niste fan svih običaja, ovaj verujem da bi mnogi ipak primenili jer, ko želi kišni dan za venčanje?

Poput tradicije  - nešto staro, nešto novo, nešto pozajmljeno, nešto plavo u izboru venčanice  ili starog verovanja da je loša sreća ako se par sretne pre samog čina venčavanja ili pak traženje petla na dan venčanja,  - čin zakopavanja kobasice kako bi se odbranili od lošeg vremena je neobičan običaj koji se prenosi kroz decenije.

Ovo je takođe zastupljeno i u zemljama u Evropi, a ako vam još uvek nije poznato, očekujte da će vam uskoro iskakati na društvenim mrežama.

(Ona.rs)