Alen Delon je nju najviše voleo, pa ostavio preko jednog pisma: Njegove ljubavi imale su gorak kraj

M. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Glumac koji je osvajao srca žena širom sveta, preminuo je danas

Foto: Daniel Fallot / AFP / Profimedia

Lepe žene su često padale pred noge francuskog filmskog šarmera Alena Delona, koji je preminuo u 89. godini. 

Njegovo detinjstvo bilo je ispunjeno provedenim vremenom u hraniteljskim porodicama i domovima za nezbrinutu decu. Ali, život ga nije milovao ni u ljubavi, jer je preminuo kao samotnjak.

I pored njihove očigledne hemije, nije bila ljubav na prvi pogled za nemačku glumicu Romi Šnajder.  Ona je za Alena mislila da je "arogantan" kada su se upoznali 1958. godine, iako je ona bila mnogo veća zvezda nakon uspeha trilogije filmova o "Sisi".

No, ljubav je svoj put pronašla zahvaljujući varnicama. Verili su se kroz nekoliko meseci, ali se nikada nisu venčali. Četiri burne godine su prošle, a Alen je odlučio da napusti Romi. Ali, to je odlučio na veoma bolan način za nju, ostavivši joj jedno pismo, u kom joj saopštava da je napušta. Međutim, kada su se ponovo sreli da snime film "Bazeni" 1968. godine, iskrile su se varnice ponovo, bez daljeg oživljavanja ljubavi, nažalost. Kada je tragično preminula 1982. godine, Alen je priznao da je ona ljubav njegovog života.

Glumca nisu zaobišle ni skandalozne situacije. Nemačka pevačica i glumica Velvet Andergraund, tvrdila je da sa Alenom im sina, Kristiana Arona Bulogneo, koji je rođen 1962. godine. Međutim, Alen je to uporno negirao i odbijao svoje očinske zadatke. Dete je ostalo da živi sa majkom, zbog Alenovih zavisnosti.

Jedina žena koju je Alen odveo pred oltar, bila je Natali Delon, model i glumica. Nju je upoznao u noćnom izlasku u Parizu, u društvu njegove tadašnje devojke Romi.

Foto: Profimedia/AFP/LIONEL BONAVENTURE

Natali i Alen su se venčali u tajnosti 1964. godine, dok je ona krila trudnoću. Međutim, zbog burnog odnosa, odlučili su da se razvedu pet godina kasnije. A usput, glumac je već stigao da osvoji pažnju koleginice Mirej Dark. Sa njom je najduže bio i družili su se do njene smrti 2017. godine.

Dok je bio još u braku, svet pamti još jedan ljubavni izazov na kom je glumac "pao test lojalnosti". Velika pevačka zvezda Dalida imale je kratku vezu sa Alenom 1956. godine, a deset godina kasnije, ponovo su se sreli u Rimu kako bi snimili singl "Paroles Paroles" 1972. godine. Šarmirao ju je, ali nedovoljno za bilo šta više.

Kada je Dalida 1987. godine izvršila samoubistvo uz reči kako nije mogla da se nosi sa životom i da traži "oprost", Alen je izjavio da je pun pokajanja.

Kada je iste godine snimao muzički video, upoznao je 31 godinu mlađu manekenku iz Holandije, Rosali van Briman, sa kojom je započeo vezu na daljinu. Imali su dvoje dece, ali su se u lošim odnosima rastali 2001. godine.

(Ona.rs)