Lijam Pejn je svojoj bivšoj već dugo najavljivao da će umreti: "Mislim da neću biti ovde još dugo"

J. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

"Uvek sam imala osećaj da je to njegova manipulativna taktika... Uvek sam se osećala da to radi da bih ga sažaljevala"

Foto: Jamie McCarthy / Getty images / Profimedia

Pevač Lijam Pejn (31) pao je sa terase hotela u kojem je odsedao i tako poginuo. Argentinska policija je saopštila da su imali poziv iz hotela, prijavivši "agresivno ponašanje jednog od gostiju koji bi mogao da bude pod dejstvom alkohola i droge".

Prema tvrdnjama njegove bivše verenice, Maje Henri "on je često najavljivao svoju smrt", a ona je verovala da tako pokušava da manipuliše njom.

Bivši par počeo je da se zabavlja 2018. nakon što je Pejn raskinuo sa pevačicom Šeril Kol. Zaprosio je Henrijevu 2020. godine, ali su raskinuli veridbu u aprilu 2022. nakon što je ona tvrdila da ju je prevario.

Ovaj intervju može biti dobar trag u istrazi

U intervjuu koji je objavljen samo dva dana pre smrti Lijama Pejna, njegova bivša verenica Maja Henri, poznata manekenka i influenserka, ispričala je da je pevač često pominjao svoju smrt. Par je raskinuo u maju 2022. godine, a Maja je objasnila da je Pejn uznemirava neprestanim pokušajima da stupi u kontakt s njom i da je odlučila da preduzme pravne korake kako bi se zaštitila.

Ona je gostovala u podkastu "The Internet Is Dead", u kom je pričala o svojoj vezi s Lijamom Pejnom i istakla da se osećala kao da on pokušava da manipuliše kako bi se sažalila nad njim.

- Uvek sam imala osećaj da je to njegova manipulativna taktika... Uvek sam se osećala da to radi da bih ga sažaljevala - rekla je Maja Henri. - Stalno mi je slao poruke otkako smo raskinuli, poput "Oh, nisam dobro". Uvek se igrao smrću i bio u fazonu "Pa, ja ću da umrem. Nisam dobro".

- Jednom sam htela da mu portažim pomoć, a on je nije želeo. Slao je mojoj mami poruke "Nije mi dobro, neka Maja kontaktira sa mnom", jer mu nisam odgovarala. Uvek smo u istom krugu . rekla je ona tad.

Kako je objasnila, i nakon što je u februaru ove godine najavila da će objaviti knjigu, on je nastavio da kontaktira s njom, ali je ipak želela da mu pomogne.

- Na primer, kad sam najavila svoju knjigu, uradio je isto. Pozvao je moju mamu i rekao joj: "Mislim da neću biti ovde još dugo". Ja se ne šalim kad je reč o smrti, pa ako kažete tako nešto - pokušaću da vam pomognem šta god da ste uradili, a mislim da je on iskoristio moju ljubaznost - ispričala je bivša verenica Lijama Pejna.

- Rekla sam mu: "Ako želiš da se vratiš na rehabilitaciju, pomoći ću ti". Nisam htela da se pomirim s njim, ali on je ipak nečije dete, nečiji brat. Da je to moj brat, volela bih da mu neko pomogne.

Međutim, situacija se, tvrdila je, pogoršala.

- Desile su neke stvari, pa ne mogu da pričam iz pravnih razloga. Sve se pogoršalo... Ali uvek sam se, jednostavno, osećala stvarno loše - zaključila je.

(Ona.rs/The Internet Is Dead)