Optička iluzija otkriva da li ste samostalna osoba ili imate šesto čulo: Neki je porede sa Roršahovim testom

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova viralna mozgalica će vam reći kakva ste osoba za samo nekoliko sekundi, u zavisnosti od toga šta prvo vidite

Foto: The Minds Journal

Viralna optička iluzija preplavila je TikTok nakon je objavljeno da rezultat onoga šta vidite otkriva vaše najdublje osobine ličnosti.

Kako se navodi, slika nudi uvid u vaš karakter za samo nekoliko sekundi, uključujući i to da li ste žestoko nezavisni ili ste vođeni snažnom intuicijom.

Vizuelni psihološki test, jedan od mnogih koje je postavila kreatorka sadržaja Mia Iilin na TikTok-u, zaintrigirao je njene pratioce.

- Šta je prva stvar koju vidite na ovoj slici? - napisala je uz dva moguća odgovora, od kojih onaj koji vam se prvi "pojavi" u glavi odlučuje o tome kakva ste osoba.

Postoje dve različite stvari koje ljudi mogu da vide na slici - lice čoveka sa crnom kosom i bočni ugao crno-belog pingvina sa plavom pozadinom. U zavisnosti od toga da li prvo uočite čoveka ili pingvina, test može da otkrije duboke istine o vašem karakteru.

Šta ste vi videli?

Sa preko pola miliona pregleda, video je izazvao ogromnu reakciju fasciniranih korisnika interneta, od kojih su ga mnogi uporedili sa klasičnim Roršahovim testom, gde učesnici tumače seriju mrlja mastila na papiru i traže od njih da opišu šta vide u svakoj od njih. Oni se više ne koriste u profesionalnoj psihijatriji, ali su se koristili sve do 1960-ih da bi pomogli u dijagnosticiranju psiholoških poremećaja.

Rešenje šta znači videti pingvina, a šta čoveka možete da pogledate u nastavku teksta / na drugoj strani.

Za one koji odmah vide pingvina se kaže da su slobodni duhovi koji žude za nezavisnošću i samousmerenošću i koji najviše napreduju kada se bave svojim strastima. Međutim, takvi pojedinci mogu da se boriti sa sumnjom u sebe i da žude za spoljnim odobravanjem, što potencijalno potkopava njihove instinkte.

- Ponekad se činite malo povučeno. Vi napredujete kada imate prostora da sledite sopstvene interese i ciljeve - dodaje Mia.

Ako ste videli čoveka, za vas se kaže da imate „šesto čulo“ i intuiciju koja je „neverovatna“.

- Ali u isto vreme, često sumnjate u sebe i tražite potvrdu od drugih, što dovodi do toga da preispitujete sopstvene instinkte - ističe Mia.

(Ona.rs)