Kako da vam ne pokipi proključala voda: Trikovi koji će uštedeti vreme

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovi trikovi postaće vaš glavni "kec u rukavu"

Foto: Shutterstock

Prepreka koja nas deli od savršeno skuvanog jela jeste uprvo kipenje proključale vode tokom pripreme.

Kipenje nam uvek produži kuvanje barem za nekoliko živaca, a i dodatno nam napravi posao kada moramo još i da čistimo vrelu vodu koja naglo "ukrasi" ringle.

Međutim, razni trikovi proširili su se internetom i pokazali da postoji više načina kako to zaustaviti i mirno dovršiti kuvanje.

Najčešći primer ovoga jeste kuvanje

testenine, za koju nam je u teoriji potrebno do 10 minuta kuvanja, ali u praksi sa sve iskipelom vodom i više.

Ovo su trikovi koji će vas poštedeti nervoze.

1. Trik sa varjačom

Ovaj trik mnogi već koriste, jer se ispostavio kao tačan. Naime, sve što je potrebno jeste da drvenu varjaču postavite na prečnik šerpe i pena će se zaustaviti kada dođe do nje.

Foto: Shutterstock

2. Ulje

Možete dodati kašičicu ili dve ulja i voda će se vrlo brzo umiriti. Nemojte preterivati u ulju, da vam hrana ne bi ispaštala.

3. Kockica leda

Nedavno je na "TikTok" profilu @the_gooch osvanuo video koji nam pokazuje kako je moguće umiriti "erupciju" proključale vode uz pomoć jedne kockice leda. Međutim, ovaj trik je poput dodavanja vode, umiriće je ali ne zadugo. Onog momenta kada se skroz otopi i ugreje, kipenje se nastavlja.

4. Mešanje

Uvek se možete okrenuti starom i dobro poznatom metodom. Smanjite vatru i mešate, tako ne dozvoljavate vodi da miruje i dospe do nivoa kipenja.

Međutim, ovi trikovi zahtevaju i dalje konstantno nadgledanje ringle, prenosi "Thetakeout.com"

(Telegraf.rs)