Trik za najhrskaviji krompir: Uz samo dva sastojka influenserka stvara kulinarsku magiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možda niste znali

Foto: Shutterstock

Krompir je mnogima omiljena namirnica, a kako spremiti ukusan, hrskav večno je pitanje domaćica. Svako ima svoju tehniku, a gastro influenserka Marsija - "Little Spice Jar" na "TikToku" podelila je svoje male savete za savršen krompir.

Pored krompira potrebna su vam samo dva sastojka.

Kada očisti i iseče krompir na željene oblike, ona ga skuva u alkalnoj vodi.

- Mi to radimo jednostavnim dodavanjem sode bikarbone u vodu dok krompir ključa; ovo razbija površinu krompira i daje mu više uglova i otvora koji porumene u rerni - kaže u videu Marsija.

Marsija takođe preporučuje da koristite ghee (vrstu pročišćenog putera, poreklom iz Indije) ili pačju mast umesto običnog putera jer imaju „višu tačku dimljenja“.

Kako kaže, ovo krompiru omogućava da se peče duži vremenski period na višoj temperaturi bez sagorevanja, a "što duže pečete krompir, on postaje hrskaviji".

Potom se krompir peče da porumeni. Marsija na kraju premaže krompir mešavinom belog luka i peršuna nakon kuvanja da bi poboljšao ukus, a vi možete koristiti svoje omiljene dodatke.

(Ona.rs)