Lak način kako da uklonite kožu sa rebara pre nego što ih stavite na pečenje: Trik koji vlada "TikTok-om"
Za ukusnije meso, potrebni su viljuška i ubrus
Kada pržimo meso na roštilju, to nisu samo pljeskavice i ćevapi, već su tu i ozbiljni komadi mesa. Između ostalog, često mesto na rešetki roštilja "dobije" i komad rebara, koja takođe možemo peći i u rerni.
Kada se ona ispeku, dobijete nežni i sočni komad mesa, ali se onda desi da tokom jedenja naiđemo na žilav deo koji ne možemo da pregrizemo. U pitanju je bela koža na rebrima koja se naziva i peritoneum, piše "Food republic", i njeno odstranjivanje je jako važno kako biste izbegli da gostima "poslužite" nesrećno iskustvo.
Potrebno je da okrenete komad rebara tako da je bela kožica okrenuta ka vama. Primetićete da je celom dužinom komad mesa prekriven njom. Sve što vam je potrebno jeste viljuška.
Njenim zupcima "zabodite" između dve kosti na užoj strani rebara tako da uhvatite kožicu. Povucite tako da je pokidate, pa uz pomoć ubrusa uhvatite taj deo i povucite jednim potezom. Skinućete kožu celim delom. Vodite računa da to ne radite nožem, jer ćete pokidati kožicu i rizikujete da je presečete.
Nemojte pokušavati da skinete posle pečenja, jer će kožica samo biti čvršća dok se sprema. Kada je uklonite, dajte prostor začinima da dopru do mesa i da samim tim bude ukusnije.
(Ona.rs)