Ruzmarin možete koristiti i u kuhinji: Čudnovata biljka sa kojom morate biti oprezni da je ne biste - ubili

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Savet daje Dejan Dragićević

Foto: Shutterstock

Ruzmarinm, osim što može da nam ulepša baštu ili balkon, isto tako možemo imati njegove koristi i u kulinarstvu. Ova biljka nije teška za održavanje, što potvrđuje i Dejan Dragićević, ljubitelj biljaka i cveća.

- Ruzmarin je popularna mediteranska biljka koja se uspešno gaji i na kontinentu. Voli sunčane lokacije i dobro dreniranu zemlju. Njegovi listovi su bogati etarskim uljima koja daju prepoznatljiv miris i ukus. Odličan je za začinjavanje jela, a ujedno ima i korisna svojstva kao što su antioksidativna i protivupalna dejstva - napisao je Dejan na svom Instagram nalogu i dodao:

- Ne preterujte sa orezivanjem da to biljku ne zaboli. Ukoliko to drastično uradite, možete i ubiti biljku. Kada ga sušite, skinite mirisne listiće i stavite na vetrovito mesto, ne na sunce, a štapiće sačuvajte za jelo ili kao mirisne štapiće - rekao je ovaj ljubitel cveća.

Da li vi volite ruzmarin?

(Ona.rs)