Ovo je tajni sastojak koji će domaću pileću supu činiti još posebnijom: Ukus koji će se dugo pamtiti

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelo koje svi volimo

Foto: Shutterstock

Domaća supa je poželjna gotovo svakodnevno, a naročito u ovim hladnim danima, kada nam je imunitet na testu. Tanjir toplog obroka nas posebno ugreje, a da bi ta ista supa imala poseban ukus i dodatni šmek, potrebno je da mu dodate tajni sastojak. Kao što za neka druga jela, poput pasulja koji takođe ima tajni sastojak, isto je sa supom.

U pitanju je jedan začin koji sve više postaje popularan kod nas, a to je kurkuma.

Zašto bi trebalo da se doda kurkuma u supu?

Ona u kombinaciji sa biberom daje jedinstveni mlago mošusni ukus supi. Ne treba da nadjača jelo, već samo da se vaši ukućani i gosti zapitaju "Kakav je ovo divan ukus?".

foto: pixabay.com

Prekrasna boja koju kurkuma daje supi je podjednako impresivna. Ova osnovna namirnica donosi briljantnu zlatnu nijansu koju većina ljudi povezuje sa pilećom supom. Baš ona doprinosi celom iskustvu dok prvo jedemo očima, a bonus je što je kurkuma takođe super hranljiva.

Evo nekoliko saveta kako da to postepeno isprobavate kod kuće.

Ubacite kurkumu dok dinstate povrće za supu. Da, dinstanje će supi dati bolji ukus u odnosu na povrće koje se kuva.

Važno je da ne preterujete u količini jer vrlo lako može da se pretvori u grak ukus, a najmanje što želite jeste da pokvarite jelo, piše "Simply recipes". Najbolje da to bude od pola do cele kašičice mlevene kurkume.

(Ona.rs)