Ovako se pravi najukusnija džigerica: Dovoljan je 1 trik kako bi bila mekana i sočna
Džigericu prosto ili volite ili ne volite, ne postoji sredina. Za mnoge je pravi izazov spremati je, posebno ako želite da zadržite njenu sočnost i bogat ukus, a da pritom izbegnete gorčinu ili suvoću. Uz nekoliko jednostavnih tehnika i pravih sastojaka, džigerica može postati izuzetno ukusno i elegantno jelo.
Koji je najbolji način da se pripremi džigerica?
Izvadite džigericu (jagnjeća ili sivnjska) i ubrusom uklonite višak tećnosti sa nje. Potom, obilno je posolite morskom solju.
Zagrejte tiganj od livenog gvožđa na jakoj vatri i dodajte kašiku ulja. Kada ulje počne da se cvrči, pažljivo spustite džigericu u tiganj. Smanjite temperaturu ringle, a zatim dodajte veliki komad putera. Ostavite da se džigerica sotira u penastom puteru 90 sekundi kako bi dobila zlatnu koricu sa jedne strane.
Okrenite je i pržite još 90 sekundi s druge strane, podešavajući temperaturu ako puter počne prebrzo da tamni. Sklonite tiganj sa ringle i prelijte džigericu zapečenim puterom još jedan minut pre serviranja.
Dodatni trik za mekšu džigericu
Ako želite da ublažite njen ukus, džigerica onda treba da bude potopljena u mleko sat ili dva pre pripreme. Ako pak želite zlatnu koricu, onda preko džigerice treba da blago pospete začinjenim brašnom.
Malo slatkog sirćeta, dodato u tiganj na kraju pripreme daje divnu, blago kiselu notu koja odlično uravnotežuje bogat ukus džigerice.
(Ona.rs/Journal swaledale)