Euforija: Kako je jedna serija napravila revoluciju u šminkanju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šminkerka iz popularne serije pokrenula svoj brend

Otkako je počela da se emituje serija "Euforija", primetili smo da je jedan detalj zajednički za sve ženske likove. To je bila šminka kakvu do sada nismo navikli da viđamo u tinejdž serijama, već isključivo na promotivnim fotografijama određenih brendova, na revijama, po editorijalima i slično. Da se srednjoškolke šminkaju i nije neka neobična pojava, ali dolazak u školu sa komletnom scenskom šminkom i odećom koja je namenjena izlascima pokrenuo je zanimljive TikTok trendove, pa tako hešteg #euphoriamakeup ima 1,4 milijardi videa.

I dok smo uživali u pričama svakog lika i njihovim međusobnim povezanostima i o tome raspravljali na društvenim mrežama i stvarali teorije zavere, mejkap artisti širom sveta su rekreirali najautentičnije mejkap lukove i podučavali publiku tehnikama kojim su se koristili.

Sve je počelo od jedne žene, glavne šminkerke na setu - Doni Dejvi, koja je za svoj rad tokom snimanja Euforije dobila je i Emi nagradu u kategoriji Outstanding Contemporary Makeup (Non-Prosthetic) - 2020.

Doni Dejvi je unela novitete u svet šminke pokrenuvši svoj brend inspirisan upravo mejkap lukovima iz serije. Šljokice, ajlajneri u neobičnim bojama i oblicima, biseri i kristali koji uokviruju oči i obrve su ono što krasi izgled ženskih likova iz serije, a sve ove elemente, kao i proizvode pogodne svakodnevnoj šminki sadraži i njen brend, Half Magic.

Brend je podržao A24, filmski i TV studio koji producira Euforiju, ali, kako sama Dejvi tvrdi, to nije linija "Euforija šminke", ona prevazilazi seriju i postala je entitet za sebe. Ona će biti nešto što će trajati i nakon što se serija jednom završi. Slogan brenda je: „Nosite svoje srce na licu“. Za sada nije poznat tačan datum lansiranja, ali Donijela je potvrdila da će to biti ovog proleća i da je jedva dočekala da ovu informaciju podeli sa svetom i obraduje sve one koje vole njen rad.

Dok je trajalo snimanje druge sezone, ona je potajno kreirala mejkap kolekciju svojih snova, ali i snova mnogih žena. Kako je izjavila za Allure, brend će se sastojati od kozmetike i pribora za šminkanje koji će svima pomoći da imaju oštar ajlajner baš kao Medi. Tu će se naći i tečni pigmenti za oči, školjice, biseri i kamenčići. Zvezda kolekcije nosi naziv Chrome Addiction koji će imati mat, šimerastu i gliter varijantu za jarke i zemljane tonove.

Budući da je kolekcija upravo inspirisana ljudima koji su toliko bili oduševljeni serijom da su se na najrazličitije i najkreativnije načine dovijali kako bi zadovoljili Euforija estetiku, sada će svi moći da rekreiraju omiljene lukove kod kuće. Generacija Z i njihovi videi, kreativnost i dovitljivost koje su uložili snimajući se sa šminkom ala Euforiju bili su podstrek i inspiracija za kreiranje kolekcije. Sasvim je sigurno da će ovaj deo umetnosti koji dolazi iz serije nju i nadživeti.

Video: Snimkom sa svojim mališanom ohrabrila žene da čine isto: Sofija Milošević doji bebu dok je šminkaju

(Ona.rs)

Teme