Najmoderniji modeli venčanica u 2022. godini: Od bajke do provokacije

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dizajneri najvažnije haljine u životu svake dame poigrali su se stilovima i na velika vrata vratili cvetne detalje, bajkovite šlepove, čipku i perje

Foto: Pixabay

Dan „D“ u životu svake devojke je dan kad će izgovoriti sudbonosno „da“. Haljina koju će odenuti za tu priliku mora da bude posebna i da na budućoj mladi istakne ono najlepše i najženstvenije.

Trendovi koje nam dizajneri nude za 2022. godinu zanimljivi su i raznoliki – od bajkovitih modela koji podsećaju na tradicionalne, sa obaveznim raskošnim velom, do onih koji smelo ističu figuru, otkrivajući obnažena leđa ili noge.

U zavisnosti od toga kako žele da izgledaju za najvažniji dan u životu, devojke mogu da biraju modele venčanica koji su bajkoviti ili provokativni. Paleta je zaista raskošna, a dizajneri su stavili akcenat na romantiku, odnosno minimalizam.

Kristali i perje garantuju da će najvažnija haljina u životu svake devojke biti ona o kojoj će se dugo pričati. Otkrivena bista i dugačak veo stavljaju akcenat na gornji deo tela, a provokacija je ublažena dugim rukavima koji pokrivaju svaki milimetar kože.

Predivna venčanica na kojoj dominiraju cvetni detalji ističe ženstvenost i romantičnu crtu karaktera.

Obnažena leđa diskretno prekrivena prozirnim ogrtačem od tila upotpunjuju bajkoviti, raskošni model haljine takođe prekrivene cvetnim detaljima.

Prozirni veo oivičen cvetovima koji se širi po podu obećava da će devojke koje se opredele za ovakav model izgledati poput nežnih šumskih vila.

Još jedan model na kom dominiraju cvetni detalji namenjen je damama koje žele da izgledaju poput filmskih diva. Najfinija čipka u kombinaciji sa bogatim slojevima tila vraća nas u zlatno doba Holivuda, kada su devojke želel da izgledaju poput princeza.

Za one malo smelije, tu je model koji otkriva lepo oblikovana ramena i leđa. Krupni čipkasti cvetovi dominiraju na modelu koji prati liniju tela, završavajući u sirena stilu.

Još jedno veoma smelo izdanje namenjeno je devojkama koje žele da u najvažnijem danu u životu izgledaju poput razigranih romantičnih devojčica. Haljina je kratka i upečatljiva i ne mora da bude obučena samo jednom u životu. Po povratku sa bračnog putovanja ili letovanja izvanredno će istaći preplanuli ten novopečene mlade.

Sirena modeli i ove godine su u trendu. Devojke koje imaju figuru poput peščanog sata zablistaće u haljini koja otkriva dekolte i lepo izvajane ruke. Cirkoni, čipka, kristali, til..., sve je tu da istakne ženstvenost. Predivni prozirni bolero sa zvonastim rukavima transformiše provokativni model u romantičnu bajku.

Ukoliko niste pristalica cvetnih detalja, ova haljina je kao stvorena za vas. Model sa penastim korpicama ističe lepotu grudi, a šnala sa krupnim biserima na struku otkriva noge. Provocirajte, zašto da ne? Ionako je dan vašeg venčanja onaj u kom bi trebalo da dominirate!

Provokativni sirena model koji otkriva grudi namenjen je damama koje žele da na dan venčanja izgledaju posebno. Haljina u kojoj ćete izgovoriti sudbonosno "da" ne mora da bude snežno-bela - u obzir dolaze i puderaste varijante kakve su bile popularne poslednjih godina.

U našoj galeriji pogledajte još modela venčanica koji će dominirati ove godine.

(Ona.rs)