Onlajn saveti za lepotu često mogu naškoditi: Influenserka se borila sa posledicama viralnog trika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije tačno otkrila šta je od viralnih trikova isprobala

Foto: Instagram/tillywhitfeld

"TikTok" nudi mnoštvo saveta za "uradi sam" kozmetičke trikove, uključujući korišćenje raznoraznih kuhinjskih proizvoda i potencijalno opasnih hemikalija u cilju lečenja akni i drugih problema sa kožom. Naravno da mnogi neće umeti da prepoznaju šta je dobro, a šta u masi sadržaja nikako ne bi smelo da se isprobava, te je mnogo sigurnije izdvojiti malo više novca i otići kod profesionalca. Međutim, uvek ima onih koji žele instant jeftino rešenje i ne veruju da sebi ikako mogu nauditi.

Činilo se da je to bio slučaj sa Tili Vitfild. U viralnoj objavi na "Instagramu" ova influenserka i rijaliti zvezda (učesnica australijskog Velikog brata) konačno je odgovorila na pitanja fanova o tome zašto je često nosila masku od plave gline tokom snimanja.

- Za one koji se pitaju zašto imam svoju masku za lice od plave gline neprekidno tokom emisije, to je zbog stanja mog lica nedelju dana pre ulaska u kuću; stoga uvek imam šminku i moja koža je uvek prekrivena puderom - napisala je Vitfild, a u galeriji u nastavku njena izjava postaje još jasnija.

- Ovo je rezultat pokušaja da uklonim ožiljke koje sam sebi nanela pokušavajući da ponovim proceduru nege kod kuće, a koju sam videla na "TikTok" video-snimku.

Vitfild je tvrdila da je na kraju otišla u bolnicu zbog "privremenog gubitka vida" na levom oku i zbog otoka. Njeno lice je nedeljama nakon toga bilo u ožiljcima.

- Molim vas, nemojte pokušavati nikakve "uradi sam" procedure lepote. Ovo je duboko ispod površinskog nivoa ožiljaka i tamne pigmentacije.

Vitfild nije pomenula koji je to video u pitanju, niti je dala mnogo detalja o tome koji trik je pokušala da replicira. Međutim, ona je negirala u komentarima na postu da je njen ožiljak povezan sa hemijskim pilingom.

Umesto toga, Vitfild je ažurirala objavu na "Instagramu", tvrdeći da je šteta povezana sa nekom vrstom pokušaja akupunkture.

(Ona.rs)