"Alpska plava" je najtraženija boja kose ove zime

Vreme čitanja: oko 2 min.

Alpsko plava je potpuno hladna nijansa plave koja odgovara svim tonovima kože, frizurama i dužinama.

Foto: Pixabay

Za sve koji vole zimu i hladne snežne dane pojavio se i novi trend boje za kosu koji je sve popularniji - alpska plavuša. Ledeno hladna plava boja kose koja izgleda i deluje snežno kao ski staze po kojima bismo tako voleli da se spustimo, odiše vibracijama ledene kraljice.

Naravno, zamrznuti ton nije nešto što je novo, a ledene plavuše su bile svuda ove godine, ali kako postaje hladnije, temperatura boje kose u trendu opada zajedno sa njom.

- Alpsko plava je potpuno hladna nijansa plave koja odgovara svim tonovima kože, frizurama i dužinama. Samo zamislite skandinavske bele padine - kaže poznati frizer Džejson Kolijer i upozorava: - Ali takva kosa je i obaveza, posebno ako priorodno niste svetli. Takva frizura kratko traje ukoliko imate tamnu kosu. Da bi ste dobili ovakvu plavu kosa, to je proces i može da potraje više sesija, pa bih savetovao da se dodatno brinete o svojoj kosi tokom i nakon sesija izbeljivanja.

Da bi ste se osigurali da kosa ostane zdrava od tolikog blajhanja, frizer naglašava da je „ključ da odvojite vreme i ne izbeljujete kosu prebrzo“ jer u suprotom možete ozbiljno da oštetite kosu. Preporuka je da proces farbanja obavi profesionalac koji može da proceni i ublaže bilo kakvu štetu.

Ali i kućna nega između sesija je veoma važna, i uključuje šampone za regeneraciju, balzame, maske i tretmane kako biste obnovili snagu i sjaj. Frizer ističe da je toner najvažniji korak u postizanju ovog izgleda, jer poboljšava stanje nijanse i neutrališe žute i mesingane tonove.

Sa svim ovim u vidu Glamour UK preporučuje šest najlepših alpsko plavih frizura.

Prljava alpsko plava

Tamnija boja oko korena i peskovitiji delovi po celoj dužini kosi čine da se oseća malo više istrošeno i pristupačnije, ali mi ledeni bljesak alpsko plave uokviruje lice.

Suptilna dimenzija

Iako daje utisak ledenog efekta, sitne nijanse mešavine hladnih, belih i srednjih tonova daju suptilnu dimenziju.

Potpuno ledena

Bez greške, ovo je apsolutni led.

Alpsko svetla

Da biste naglasili alpsko plavu boju, pomešajte mešavinu hladnih pramenova sa toplijom osnovnom bojom.

Super "oštra"

Bilo da eksperimentišete sa perikom ili da farbate kosu, alpsko plava boje od korena deluje super uglađeno, oštro i moderno. Ali zahteva i mnogo više održavanja i brige.

Plavi alpski talasi

Talasi, lokne i nabori pomažu da se istaknu različite nijanse boje utkane na kosi. U ovom slučaju uglavnom hladne boje sa suptilnim tragovima topline.

(Ona.rs)