Organska kozmetika koja pruža prirodnu negu: Idealna za bebe od prvog dana, ali i za celu porodicu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Znamo da vašim najmlađima želite da pružite ono najbolje, a kada je reč o nezi njihove nežne kože, onda je potrebno pružiti im i ono najprirodnije

Foto: Ivica Račić

Kada je reč o nezi kože kod beba i dece tome treba pristupiti sa velikom pažnjom.

Na tržištu je puno proizvoda namenjenih nezi dečje kože, ali jako je važno da ta kozmetika bude prirodna i proverena. Nežna dečija koža, naročito ona koja je osetljiva i suva zahteva posebnu negu sa što prirodnijim sastojcima koji nam dolaze iz prirode.

Zato je tu "Calinesse", organska prirodna kozmetika na bazi magarećeg mleka, organskih ulja, cvetne vode i alpskih biljaka.

Ova prirodna kozmetika nema hemije i sadrži samo organske sastojke, a magareće mleko je glavni sastojak u svim njihovim proizvodima.

Sastojici iz prirode za negu od davnina su bili ono nabolje što možemo koži da pružimo, a jedan od njih je upravo magarće mleko, koje ima vrlo blagotvorna dejstva i smatra se blagotvornim za kožu.

Ono hidrira i umiruje osetljivu kožu, regeneriše je i poboljšava njen kvalitet.

Kompletna nega je misija "Calinesse" kozmetike, što podrazumeva širok asortiman proizvoda: od "Cocon lacte maske za lice", preko "Secret lacte anti age kreme", mleka za skidanje šminke, mleka za telo, "Eau lacte losiona", do asortimana za bebe i decu koji sadrži mleko za telo, kremu i losion.

Posebno su ponosni na dečiju kolekciju proizvoda jer su u njihovom stvaranju težili da naprave nešto najnežnije.

Pomešali su nalepše sastojke poput cveta nevena, narandže, magarećeg mleka, aloe vere i stvorili liniju koja odgovara bebeama od prvog dana pa sve do najstarijeg člana porodice.

Asortiman za bebe i decu

Losion "Lait tendresse bebe"

Ovo je preparat koji može da koristi cela porodica. Vrlo je bogat kvalitetnim sastojcima i koža ga brzo upija. Prisustvo organske cvetne vode lavande i kamilice smiruje površinski sloj kože. Preporučuje se posebno osobama sa osetljivom kožom.

Foto: Goran Popovski

Sastojci koje sadrži ovaj losion su: magareće mleko, prirodni glicerin, organska aloe vera, suncokretovo ulje, organsko ulje koštice kajsije, organski ekstrakt cveta nevena.

Krema za lice "Tendresse bebe visage et corps"

Foto: Goran Popovski

Krema za lice za trenutnu hidrataciju lica i tela idealna je za celu porodicu. Čak 99 odsto ovog proizvoda je prirodnog porekla.

Mogu je koristiti kako bebe, tako i stariji. Ova krema bi trebalo da postane deo vaše svakodnevne nege, naročito ako je osoba sklona suvoj i osetljivoj koži.

Sastojci koje sadrži ova krema su: organsko magareće mleko, shea buter, suncokretovo ulje, organsko ulje semenke kajsije, organski gel aloe vere, organski sastojci cveta kamilice, organski ekstrakt cveta nevena.

Mleko za telo "Lait corporet tendresse"

Foto: Goran Popovski

Mleko za telo sa nežnom strukturom kod kojeg je 98 odsto sastojaka biljnog porekla, a ambalaža je izrađena od šećerne trske. Idealna je za bebe, kao i za starije osobe. Možete je koristiti tokom celog dana, a savršena je posle tuširanja.

Ona je veoma hidratantna, bez alergena i dermatološki testirana.

Sastoji se od: organskog magarećeg mleka, organskog shea buter-a, organske breksve, prganskog ekstrakta cveta nevena.

Jako je umirujuća, omekšava kožu koja je sklona zatezanju, crvenilu i svrabu.

Priroda na prvom mestu

Budući da je prirodnost proizvoda njihov primat, i pakovanja u kojima dolazi kozmetika su u skladu s tim. Pakovanja njihove kozmetike napravljena su od šećerne trske (polietilen) pa ih je nakon upotrebe moguće potpuno reciklirati.

Kozmetika obrađena i razvijena sa visokim zahtevima za kvalitetom, transparentnošću i kontrolom sastoji se od 98 odsto prirodnih organskih sastojaka, koje je sertifikovano „Ecocert“.

Proizvodi su proizvedeni u Švajcarskoj, a dizajnirani su za sve porodice na svetu.

(Ona.rs/PR)