Manikirka otkriva kakvi nokti su najtraženiji u decembru: Nova godina više nije najbitnija, već ova proslava

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naša sagovornica otkriva i koliko ranije žene zakazuju termine "za svaki slučaj"

Kao i svake godine, decembar je mesec kada žene najviše stvari planiraju, upravo zbog novogodišnjih praznika. Spisak je dug, ali je kompletan "od glave do pete" - traganje za pravom odevnom kombinacijom, zakazivanje frizera, šminkera, ali i neizostavnog - manikira.

Kako bi vam dale ideju o kakvim noktima da razmislite, šta je in i koliko ranije dame zakazuju svoje termine, manikirka iz Smedereva,  Tamara Vuković, podelila je svoj ugao gledanja i koja su njena iskustva u ovo turbolentno doba godine.

- Prvenstveno, sada su u modi kraći nokti - kako kod mladih, tako i kod starijih generacija. Obično teže ka bademastom obliku, što je negde i prirodna forma nokta.

Ono što sam primetila po zahtevima mojih klijenata, jeste da starije žene uglavnom traže tamnije nijanse, naročito nijansu "trule višnje". Ona se pokazala kao najtraženija ove jeseni, a i sada za novogodišnje termine.

Mlađe devojke uglavnom vole nešto zanimljivije, te se odlučuju za po koju pahuljicu, šljokice, ali se takođe drže dalje od ekstremno dugih noktiju. Kombinacija prirodnih boja i belih šara i detalja, uvek ukazuju na neku diskretniju eleganciju. Pod tim podrazumevamo "frenč" manikir i "frenč-ombre" manikir ili šare koje na to asociraju. To su neki klasici, koji se svake godine pojavljuju u mom salonu, kao i jednostavni tamnozeleni nokti - navodi Tamara.

Otkrila nam je i koliko ranije se prvi zakazani termin pojavi u njenom rokovniku, a u konsultacijama sa koleginicama otkrila nam je da ni kod njih nije mnogo drugačije.

- Žene često u toku termina zakazuju sledeći za naredni mesec. Ali, prvu ženu sam za decembar mesec zakazala već u oktobru. Dakle, postoje i takve situacije, kada žene "grabe" slobodne termine i vole da imaju rezervisano "na vreme".

Međutim, moram da istaknem da sam u razgovoru sa mušterijama otkrila da se negde izgubila cela priprema za Novu godinu. Da, i dalje je haos i frka oko decembra, ali češće zakazuju termine zbog prednovogodišnjih proslava u firmama, nego zbog same Nove godine - otkriva naša sagovornica.

Dame, da li ste spremne za decembarske čarolije?

(Ona.rs)