Top 3 frizure za malu maturu: Maturantkinje će izgledati kao iz bajke sa ovakvim kosama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako sređene kose ističu prirodnu lepotu, vedre i svečane stajlinge i uvek su odličan odabir

Foto-kolaž: Shutterstock, Instagram/hair_by_relja

Mali maturanti sada su u pripremama za prvo veliko, a njihovo slavlje. U to ime, maturantkinje se pripremaju da zasijaju u divnim haljinicama, sa lepom šminkom i divnom firzurom.

Naravno, pošto je ipak u pitanju mala matura, treba imati na umu da ni u čemu ne treba preterati i da tinejdžeri u ovom dobu imaju nešto neprocenjivo - prirodnu lepotu. To treba iskoristiti i naglasiti, a što se frizura tiče, naš dobro poznati sagovornik, frizer Branislav Relić, otkrio nam je koje tri frizure su najpopularnije za malu maturu.

Lokne i talasi

Foto: Shutterstock

- Lokne ili talasi koji će biti pokupljeni na jednu ili sa obe strane zavisno od odevne kombinacije uvek su dobar odabir za ovakvu svečanu prilku.

Pletenice

Foto: Shutterstock

Pletenice mogu da izgledaju veoma jednostavno, a opet svečano, kako ističe naš sagovornik. Skloniće kosu sa lica, a naglasiće odevnu kombinaciju. Mogu da se naprave na stranu, uz lokne ili pak cela kosa da se isplete. Uz pregršt varijanti, pletenica je pravi odabir za ovu priliku.

Visoki rep

Foto: Shutterstock

- Visoki rep je takođe jedna od praktičnijih frizura za ovu priliku. Sklonićete kosu sa lica i istaći prirodnu lepotu. Sobzirom da dolazi u više varijanti - zalizani, ravni, loknasti, talasasti, može se uskladiti uz razne autfite - navodi Branislav.

(Ona.rs)