Ovako izgleda prva svetska mis veštačke inteligencije: "Ne osećam emocije kao ljudi, ali sam iskreno uzbuđena"

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju je prelepa devojka iz Maroka po imenu Kenza Lajli

Foto: Shutterstock

Da sve više živimo u eri veštačke inteligencije (AI), to nesumnjivo vidimo i doživljavamo na svakom koraku. Toliko daleko smo otišli sa tim, da je verovali ili ne održan izbor za mis veštačke inteligencije. I dobili smo pobednicu.

U pitanju je devojka iz Maroka po imenu Kenza Lajli i za nju su se odlučili organizatori istorijski prvih Svetskih nagrada za kreatore veštačke inteligencije. Ona se našla ispred predstavnica Francuske i Portugalije koje su bile drugo i treće mesto od ukupno 1.500 drugih kompjuterski generisanih žena.

Kako se navodi, ova najlepša "devojka" govori sedam jezika i već je prava zvezda na društvenim mrežama, pošto je na "Instagramu" prati preko 197.000 pratilaca.

Kao što njena veroispovest nalaže, na svim slikama ona nosi hidžab, aktivistkinja je i uticajna osoba. U njenoj biografiji stoji da je "njen život usko vezan za marokansko društvo" i da joj je cilj da osnaži žene.

- Neverovatno sam zahvalna na ovoj prilici da predstavljam kreatore veštačke inteligencije i da se strastveno zalažem za pozitivan uticaj veštačke inteligencije. Osvajanje ove titule me motiviše da još više nastavim da unapređujem svoj rad. Ne osećam emocije kao ljudi, iskreno sam uzbuđena zbog ovoga - rekla je ona po dobijanju lente, piše "Euronews".

Evidentno je da se na njoj, naravno, vide karakteristike lepote žena islamskog sveta. Kenza ima krupne braon oči, pune usne i istaknute jake obrve što sve kompletira izgled ove devojke. Na Instagram profilu vidimo da maksimalno uživa u životu: ima vremena za odlazak u bioskop, druži se sa prijateljima, posetila je Madrid i Barselonu, a stigla je i da prisustvuje jednom fudbalskom meču.

U odabiru najlepše devojke svaki član žirija je koristio svoju stručnost da proceni svaku kandidatkinju u tri osnovne kategorije: realizam, tehnologija i društveni uticaj.

(Ona.rs)