Otmeno, elegantno, damski: Naomi Kembel ne prestaje da privlači poglede i istančava stil

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naomi je za ovu priliku odabrala maslinastozeleno odelo od tvida, sa sivim detaljima

Foto: Justin Ng / Avalon / Profimedia

Naomi Kembel ima 54 godine i postala je gotovo fenomen. Svi se pitaju koja je tajna njenog izgleda, kako uspeva i dalje da prošeta modnom pistom i da sve ostavi bez daha. Majčinstvom u poznijem dobu osnažila je sve žene, a Naomi pokazuje i kako godine utiči na rafinitanost njenog stila. Veoma je aktivna, redovno posećuje društvene događaje, a najsvežije fotografije, sa obeležavanja 40 godina Londonske nedelje mode, govore više od reči.

Naomi je bila u društvu Dejvida Gadija, modela i kreativnog direktora, a njima i vodećim ličnostima iz modne industrije dobrodošlicu su poželeli premijer i sekretar za kulturu.

Naomi je za ovu priliku odabrala maslinastozeleno odelo od tvida, sa sivim detaljima. Pantalone koje se šire na visoke štikle bile su dobitna kombinacija za isticanje besprekorne figure "crne gazele", kako mnogi nazivaju Naomi. Paž frizura i biseri oko vrata dopunjavali su damski izgled kraljice mode.

Događaju u Dauning stritu prisustvovali su i dizajneri Pol Smit, Ozvald Boatenga, David Koma, kao i predstavnicima brendova kao što su Barberi, Stela Makartni i Viktorija Bekam.

Foto: TANJUG / AP / Jordan Petttit/Pool

Domaćin prijema bila je sekretarka za kulturu Liza Nandi, a Sir Keir Starmer je održao govor o ekonomskoj koristi mode.

- Od Aleksandra Mekvina i Vivijen Vestvud do Meri Kvant i Pola Smita, britanski dizajneri su dugo bili na vrhu svetske mode, postavljajući trendove koji putuju širom sveta - rekla je gospođa Nandi, a deo svega toga tokom svoje bogate karijere sigurno je bila i Naomi.

Ne treba zaboraviti da joj je Univerzitet kreativnih umetnosti u Londonu uručio počasni doktorat u čast njenom doprinosu svetskoj modi.

(Ona.rs)