Potrošila je milion dolara na operaciju da bih izgledala kao Kim Kardašijan: Sada je u pitanju život ili smrt

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Samoproglašena "zavisnica od plastične hirurgije" sada upozorava sve na opasnosti od implanta

Foto: Jam Press Vid/CO Press Office / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Brazilska manekenka Dženifer Pamplona jednom je potrošila više od milion dolara na plastičnu hirurgiju da bi izgleda kao njen idol Kim Kardašijan. Međutim, slika poznate Kardašijanke danas je samo podsetnik ovoj mladoj ženi da je zbog želje da liči na nekoga poznatog - ostala bez mogućnosti da ikada postane majka.

Ova 31-godišnjakinja, koja se samoproglasila "zavisnom od operacija", primila je srceparajuću vest da zbog injekcija filera mogućnost da zatrudni veoma niske zbog injekcija PMMA – plastične supstance koja se koristi u estetskim filerima.

- Uvek sam sanjala da budem majka - rekla je Dženifer, koja ima milion pratilaca na Instagramu (@jenniferpamplona): - Od malena sam zamišljala trenutak kada ću imati svoju decu i zasnovati porodicu. Nažalost, sada ne mogu da ispunim ovaj san zbog komplikacija izazvanih PMMA. Sada vidim da me je uništilo nešto što sam mislila da je rešenje za poboljšanje mog izgleda. Patnja je ogromna, a bol zbog nemogućnosti da stvorim život je nešto sa čime nikada nisam zamišljao da se suočim.

Polimetil-metakrilat (PMMA) je supstanca koja se koristi u stvaranju dermalnih punila, često za poboljšanje konture kože ili za popravljanje ožiljaka. To je takođe mesto za povećanje zadnjice. Međutim, postoje rizici, uključujući upalu, žutilo kože, pa čak i smrt.

Kod Dženifer, iako njena neplodnost nije direktno povezana sa upotrebom PMMA, se veruje da su komplikacije nastale sa nepravilnom primenom ili neželjenom reakcijom na filere. Kao rezultat toga, supstanca može da migrira sa mesta ubrizgavanja u druge delove tela, uključujući karlični deo, što može da utiče na funkcionisanje reproduktivnih organa

Prema rečima dr Karlosa Riosa, plastičnog hirurga specijalizovanog za Dženiferin slučaj, ona je počela da oseća jake bolove u zadnjici i nogama nakon što je prošla proceduru pre više od deset godina. On je o manekenki iz Sao Paula u Brazilu i komplikacijama sa kojima se suočila kao rezultat govorio u dokumentarnom filma pod nazivom "Ovisnost".

- Kod nje je u pitanju život ili smrt - tvrdio je dr Karlos: - Dženifer je ubrizgala PMMA u svoju zadnjicu u postupku poznatom kao bioplastika. Simptomi koje je ispoljila bili su direktna posledica ove procedure. Visila je o koncu. Uz meditaciju, pravilnu ishranu, suplementaciju i lekove, uspeli smo da je za sada stabilizujemo. Bilo je to pitanje života ili smrti.

Dženifer je počela da se podvrgava plastičnoj operaciji sa 17 godina, zbog navodnog maltretiranja u školi. Od tada je imala preko 30 procedura - uključujući telo i lice. Odlučila je da prestane tek nakon što joj je dijagnostifikovana telesna dismorfija 2022.

Trenutno prolazi kroz rehabilitaciju i miri se sa komplikacijama. A, takođe, čeka da se podvrgne rekonstruktivnoj operaciji u Kolumbiji.

- Moja ograničenja su ozbiljna i ne znam šta nosi budućnost. Znala sam da imam problem, ali se još nisam bavila njime. Volim da kažem da kada bi svi obraćali pažnju na svoje emocionalno zdravlje, procedure bi bile ređe. Ali važno je napomenuti da nisam protiv plastičnih operacija, sve dok to radite svesno - zaključila je manekenka.

(Ona.rs)