Domaće ulje koja može pomoći da izgledate mlađe: Najbolji kolagen koji možete sebi priuštiti

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Učinite nešto lepo za svoju kožu

Foto: Shutterstock

Zategnuta koža je jedna od najpoželjnijih stvari koje žena može da poželi da ima doveka. Nažalost, to se ne može postići, ali možete pronaći način kako da makar malo usporite starenje i omogućite vašoj koži novi sjaj.

Kod kuće možete da napravite jednu zanimljivu "masku" koja je više ulje koje može da vam pomogne da održite adekvatni nivo kolagena u koži i spreči pojavu bora.

Šta vam je potrebno?

  • 1 cvekla
  • 1 šargarepa
  • 1 kašika suvog cveta lavande
  • 150 ml maslinovog ulja

Kako da pripremite zdravo ulje za sprečavanje bora?

Cveklu oljuštite i izrendajte. Isto uradite i sa šargarepom i spojite je sa cveklom. Potom dodajte lavandu, a onda i ulje i dobro sve promešajte u tegli.

Kada se sve lepo sjedini, u šerpu stavite krpu, preko nje teglu sa smesom i sipajte vodu, pa stavite da se kuva oko 30 minuta. Pustite neka lepo vri na srednjoj temperaturi.

Kada bude gotovo, ostavite da se lepo prohladi, pa kroz medicinsku gazu procedite i držite u drugoj staklenoj tegli, najviše do dva meseca i to na hladnom.

Možete ulje nanositi na lice, vrat i dekolte, ali je pogodno za sve delove tela. Masirajte sve dok koža ne upije, a trebalo bi da koristite svakodnevno.

Šta sve ulje donosi?

Cvekla je dobar antioksidant koji revitalizuje područje oko očiju, smanjuje podočnjake, bori se protiv bora i čini kožu čvršćom. Šargarepa je bogata vitaminom A koji održava kožu lepom i zdravom, a stimuliše i aktivnost melanina u koži.

I lavanda je prirodni antioksidant u borbi protiv slobodnih radikala, pa je ova količina dovoljna da spreči pojavu akni i smanji upalu kože. Maslinovo ulje je izvor mnogih vitamina.

(Ona.rs/Youtube Natürlich und Gesund)