Na reviji u Parizu gošće se pojavile skoro nage, a to je od njih tražila modna kuća: Potez o kome se priča

M. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Još jedna visoka moda slavi žensko telo

Foto-kolaž: Laurent VU / Sipa Press / ,Marechal Aurore/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

U toku je modni spektakl koji drži pažnju celom svetu - Nedelja mode u Parizu. Ovo je vreme kada najveća imena u svetu modne industrije predstavljaju nove kolekcije za jesen/zimu 2024. godine i hvale se novim, inovativnim dizajnima.

Sinoć je održana revija modne kuće "Yves Saint Laurent", koja se držala tamnog glamura i boja poput tamnozelene, bordo i braon. No, ovoga puta je u senci ostala čak i Bela Hadid u muškom odelu. Sa druge strane, svi su iznenađeni stajlinzima gostiju koji su došli na reviju prestižne modne kuće.

Naime, pravila oblačenja se često istaknu u vidu molbe za goste koji će doći, kako bi reviju učinili potpunim događajem baziranom na jednoj temi.

U slučaju revije na pisti "YSL"-a, čini se da je od gostiju zatraženo da se odreknu jednog komada ženskog donjeg veša - brushaltera

Odricanje brushaltera, naročito kod žena sa malim grudima, već duže vreme je na snazi i vraća se ranijim godinama, kada mu se nije toliko pridavao "značaj". Ovo je tema koja iskače iz okvira tabua i samim tim pokazuje da nema ništa "skandalozno" ili "fascinantno" ako neke žene odaberu da ne obuku brus ispod odeće koja se ne providi.

Foto: Dede / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ali, ova modna kuća otišla je korak dalje i odlučila da od gostiju zatraži da, dobrovoljno i u skladu sa stilom revije, obuku nešto što ne samo da izostavlja nošenje brushaltera, već i neprovidnog materijala. Time, želeli su da u modu utkaju lepotu ženskog tela, što nije prvi put da neka modna kuća to učini.

Gošće poput Lile Mos i Zoi Kravic nosile su providne haljine, nešto "konzervativnijeg" kroja, ali sastavljene samo od čipke. No, druge dame su nosile tanke majice ili haljine, koje se provide. Tako se obukla i Ebi Li Keršav.

Nešto izazovnije, bez šara, već u kožnoj suknji bile su model Amelija Grej i Olivija Vajld, koje su najviše pozirale licem okrenute ka kameri, imitirajući fotografije koje se prave dok modeli hodaju ili stoje na pisti. Tako su naglašavale svoj "glavni deo" stajlinga.

Za razliku od ćerke, Kejt Mos, ali i Linda Evanđilista su imale sakoe, pa je jasno da je ovo bilo daleko od obaveznog za prisustvo na reviji.

(Ona.rs)