Da li je Džek Nikolson zaista bio na Balenciaga reviji u bade mantilu?

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Obučen u beli bade mantil, u papučama i sa naočarima za sunce, čini se da je holivudska ikona pozirala pored Nikol Kidman, Salme Hajek, Kejti Peri i Ane Vintur

Foto: Profimedia

Sudeći prema slikama Džek Nikolson je bio u prvom redu na modnog reviji Balenciaga nedavno održanoj u Parizu i to obučen u lepršavi beli bade mantil, papučama i naočarama za sunce. Holivudska ikona je tom prilikom uslikana pore Nikol Kidman, Salme Hajek, Kejti Peri i Ane Vintur. Ili, pak, nije?

U pitanju je umetnički performans Aleksis Stoun, za koju je poznato da koristi magiju šminke da se transformiše u druge poznate ličnosti. Ovog puta je Stoun, koji je tranvestit i čije je pravo ime Eliot Džozef Rentz, nosio je dosta estetksih proteza kako bi "ušao u lik" 87-godišnjeg glumca, koji se poslednjih godina povukao iz očiju javnosti.

Tridesetogodišnji "drag queen" rekao je za Njujork tajms da mu je trebalo više od šest sati da se transformiše u Nikolsona koristeći silikonske proteze, bodi i komad grudi, lažne zube, plava kontaktna sočiva i periku. Internet zvezda, koja ima više od 1,3 miliona pratilaca na Instagramu, čak je razvila prilagođeni miris kako bi dočarao Nikolsonovu "suštinu", za koju smatra da prirodno „miriše na mokru pepeljaru“.

Printskrin: Youtube/Alexis Stone

- Pravim mrzovoljnog Džeka - rekao je Stoun koji je hteo da prikaže Nikolsonovu verziju ih kasnih 1990-ih do početka 2000-ih, odnosno „prgavu“ fazu holivudske ikone: -  Kad god vidimo ove slike Džeka u poslednje dve decenije, on uvek puši cigaretu u vodi, stavlja kremu za sunčanje dok jede hot dog ili je Lejkersima, i deluje posebno mrzovoljno.

Stoun je Nikolsonovu "ličnost" "upotpunio" sa čašom džina i cigarom u ruci. Nosio je naočare za sunce, natapirao sedu kosu nakošenu i iskrivio lice u jezivi — a opet nepogrešivo Nikolsonov osmeh. Transformaciju pripremao je oko tri meseca usavršavajući svaki detalj, od testiranja protetike i šminke do učenja govora tela čuvenog glumca. A ovo zadovljstvo ga je koštalo više od 50.000 dolara - ali to najčešće "pokriva" onaj ko ga i pozove na svoj događaj.

Prvi put na reviji Balenciage Stoun je prisustvovao u martu 2022. kao lik Robina Vilijamsa iz filma „Mrs. Doubtfire“, a od tada se godina "pretvara" u poznate ličnosti poput Dženifer Kulidž i Madone, Glen Klouz kao Kruela Devil... Zadnji put je išao kao lik Meril Strip iz filma „Đavo nosi Pradu“. .

Međutim, Nikolson je prvi muškarac u kog se maskirao.

- Ne nude mi mnogo muških uloga. Možda je to zato što sam besni homoseksualac - rekao je Stoun koji na ovaj način zapravo šalje veoma važnu poruku: - Postoji nešto zabavno u ovakvom prisustvu na događajima gde je većina ljudi toliko opsednuta time da izgleda najbolje što može, a vi se predstavljaju kao neko drugi.

(Ona.rs / Page six)