Legendarni supermodel posle 15 godina zapalila pistu: Trijumfalni povratak Viktorijinih anđela

M. M.
Vreme čitanja: oko 5 min.

Bravo! Vrhunski šou i trijumfalan povratak Viktorijinih anđela na modne piste nakon ukidanja 2019. godine

Foto: Tanjug/AP

Zamahujući tradicionalnim krilima anđela, Gigi Hadid je imala tu čast da otvori modnu reviju "Victoria's Secret 2024." koja se trijumfalno vratila na modne piste nakon što je šou ukinut 2019. godine. Kulta revija održana je u glavnoj prodavnici Victoria's Secret u Njujorku nakon šestogodišnje pauze, a na modnu pistu su se ovom prilikom vratile veteranke Viktorijinih anđela - Alesandra Ambrosio, Kandice Svanepoel i Adriana Lima, koje su prošetale rame uz rame sa ikonama nove generacije potpu Tejlor Hil i Barbara Palvin.

Muzička diva i modna ikona Šer bila je glavni izvođač večeri zajedno sa Alumom Blekpinka Lizom i zvezdom u usponu Tajlom.

Šouj e zatvorila legendarni supermodel Tajra Benks dok je Gigina mlađa sestra Bela Hadid — koju su fanovi pohvalili kao „kraljicu“ piste Victoria's Secret-a — bila je "iznenađenje" večeri u crvenom donjem vešu.

Dugo očekivana reanimacija ove čuvene modne revije organizovana je  tri godine nakon kontroverznog "probuđenog" bodi-pozitivnog rebrendiranja brenda donjeg rublja 2021. Ikonične anđele Victoria's Secret-a zamenili su "ambasadori" poput fudbalske zvezde Megan Rapino, a kompanija je otpustila svog dugogodišnjeg generalnog direktora zbog pada prodaje, ali i nakon što je optužila kompaniju za mizoginiju, seksualno uznemiravanje i maltretiranje.

Šou je započet izvođenjem hita Rockstar, tako što se Liza pevajući numeru uvezla na pistu na motociklu dok su modeli čekali uzbuđeno iza scene. Okružena plesačicama obučenim u kožu, 27-godišnja pevačica blistala je svojim utegnutim stomakom u crnom grudnjaku od vinila u obliku anđeoskih krila. Stilizovano sa lančićem i mikro šortsom, Liza je izvela složenu koreografiju pod ružičastim svetlima pozornice na masivnoj modnoj pisti.

Tada se pojavila Gigi  noseći pastelno roze krila i svilenkasto ružičasti kostim. Njena kratka plava kosa bila je začešljana iza ušiju, omogućavajući joj da pokaže svoje svetlucave minđuše. Kasnije je se pojavila u providnom crvenom čipkanom bodiju i sa crvenom boom koja je ležala u pregibu njenih. Veš je stilizovala sa ružičastim štiklama na kojima su se nalazila svetlucava krila leptira na gležnjevima.

Izašavši iz šestogodišnje penzije, brazilska lepotica Adrijana Lima, koja sada ima 43 godine, hodajući u ritmu muzike, poobarala vilice svima prisutnima kada se pojavila u svetlucavom ružičastom i crnom kariranom bodiju i ružičastim holografskim krilima. Njen izgled se takođe sastojao od oskudnog svetlucavog crnog grudnjaka i donjeg veša sa tangama. Kosa joj je bila u visokom repu dok je slala poljupce prema kameri.

Kasnije se Adrijana vratila u oskudnoj potpuno crvenoj odeći koja je bila napravljena od čipke i pliša, crvenih krila i štikle - sa kravatom.

Na pisti se pojavila i veteranka Victoria's Secret Douzen Kroes. Ova 39-godišnjakinja je izgledala anđeoski noseći srebrna metalna krila i mali pastelno roze grudnjak i komplet gaćica.

Tejlor Hil (28) očarala je sve sa grudnjakom prekrivenim kristalima i širokim pantalonama sa krilima prekrivenim resama od perli. Njen gornji deo bio je stilizovan sa ružičastim Victoria's Secret tangama i  donjim delom pidžame na roze i bele pruge.

Zatim je Tajla imala nastup bučena u ultra prsat srebrni i zlatni brushalter sa dramatičnim belim perjanim krilima.

Omiljena Victoria's Secret Kandis Svanepoel (35) takođe se vratila na dugo očekivanu modnu pistu. Plavokosa lepotica ostavila je vrlo malo da se prepusti mašti pokazavši sve u svetlucavom grudnjaku i donjem vešu sa tangama. Uz naravno krila na kojima je elegantnim kurzivnim slovima pisalo „Victoria's Secret“.

Ćerka Kejt Mos Lila (22) debitovala je za Victoria's Secret zajedno sa Kendis i devojkom modela Leonarda Di Kaprija Vitorijom Cereti (26), koja je oduševila publiku u oskudnom bodiju koji je pokazivao njen zavidno ravan stomak i beskrajne noge.

Sledeći deo šoua imao je seksi "rokenrol" temu koja je započela legendarnim supermodelom iz 90-ih Kejt Mos. Pedesetogodišnjakinja je "cvrčala" sa crnim perjanim krilima i prozirnoj crnoj haljini od čipke preko oskudnog bodija. Plavokosa lepotica je "gorela" dok je hodala niz pistu u štiklama do neba.

Žena modela Adama Levinea Behati Prinsloo (36) — koja je postala "anđeo" 2009. godine — zaprepastila je sve u seksi potpuno crnoj odeći. Ona je modelirala crnu slip haljinu sa seksi prorezom do butina, štiklama sa kravatom i jedinstvenim srebrnim hromiranim krilima.

Noseći dramatičan crni mrežasti ogrtač prekriven zvezdama, Irina Shaik se razmetala svojim izvajanim trbušnjacima i beskrajnim nogama u prozirnom crnom bodiju.  Tu su bile još Džoan Smols (36) koja je izgledala senzacionalno, kao i prvi transrodni model Viktorijinih anđela Valentina Sampaio (27), u tangama i mrežastoj suknji.

Alesandra Ambrozio (43) dolila je vatru nakon šest godina, sa svetlucavim zlatnim krilima i ultra seksi odeći u crnom donjem vešu sa čuvenim push-up grudnjakom brenda.

Nakon što je odlučila da pauzira od manekenstva kako bi se usredsredila na borbu protiv lajmske bolesti, Bela Hadid je izgledala bolje nego ikad  u spektakularnoj potpuno crvenoj odeći. Prsati grudnjak i donji veš u stilu tangi omogućili su 28-godišnjakinji da se razmeće svojim isklesanim trbušnjacima. Nosila je ogrtač od crvenog perja koji je umalo progutao njen vitki okvir.

I Ešli Grejem (36) pokazala je svoje neverovatne obline u seksi crnom bodiju na šnjiranje sa odgovarajućim mrežastim ogrtačem od čipke.

Kraljica modne piste Eva Hercigova (51) izgledala je fenomenalno u prozirnom crnom čipkanom bodiju, push-up grudnjaku i štiklama sa resama. Uz nju su se pojavile Džozefin Skriver, 31,  u prozirnim jorgovanim čipkanim tangama i Džasmin Tukes, 33, u anđeosko plavoj boji sa perlama i belom čipkanom donjem veš.

Da bi zatvorila šou, Tajra Benks je izašla sa bine u veoma izazovnom korzetu prekrivenom kristalima i uskim pantalonama. Dok su konfete padale na nju i ostale manekenke, 50-godišnja manekenska ikona bljesnula je svojim potpisom "smize". Tajra se povukla sa modne piste Victoria's Secreta 2005. godine nakon što se osam godina pojavljivala na revijama za brend donjeg rublja.

Šer je u utorak uveče predvodila prvu žensku postavu na pisti. Ova 78-godišnja ikona započela je svoj nastup svojim hitom "Strong Enough", i potpuno je dominirala u svojoj crnoj uskoj odeći koja je pokazivala njenu neverovatno vitku figuru.

(Ona.rs)