"Vilijam neće biti kralj": Čarlsova navodna vanbračna ćerka menja planove, palata zna sve i ćuti?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sara je navodno ćerka Dajane i Čarlsa, a rođena je pre princa Vilijama

Foto: Shutterstock/Altopix

Već godinama kruže priče kako Čarls i Dajana imaju vanbračnu ćerku, a priča počinje ovako. Pre nego što su se Dajana Spenser i tadašnji princ Čarls venčali, kraljica Elizabeta II je htela da se uveri da li Dajana može da ima decu.

Navodno su ušli u proces vantelesne oplodnje kako bi se uverili da su Dajanine jajne ćelije dobre. Doktor koji je bio upleten u celu proceduru ukrao je, navodno, Dajanine jajne ćelije i Čarlsovu spermu, piše španska Marka, i iskoristio to na jednoj surogat majci.

Priča se da se radilo o njegovoj supruzi. Ona je 1981. rodila djevojčicu Saru. Prema toj priči, Dajana i Čarls su dobili dete, a princ Vilijam i princ Hari (39) sestru. Navodno se zove Sara Spenser i živi u Americi, a ako je suditi prema fotografijama, jako liči na svoje roditelje, posebno na pokojnu Ledi Di, piše španska "Marka", a prenosi "Story.hr".

Britanski mediji su pisali kako je Vilijam hteo da upozna sestru u više navrata, ali kraljevska porodica to nije podržala.

- Upoznavanje je dogovoreno, ali samo za suprugu princa Vilijama, Kejt Midlton. Bila je vrlo impresionirana kada je videla sličnost između Sare i princeze Dajane - rekao je izvor svojevremeno, ali to iz palate nije potvrđeno.

Sara je rođena 1981., pre Vilijama, a tada je na snazi bio zakon po kome samo muški naslednici mogu biti na tronu. Danas je situacija potpuno drugačija, pa bez obzira na pol, prvorođeno dete ima prednost kod nasleđivanja.

(Ona.rs)