120 žrtava iznelo optužbe protiv Didija: Zlostavljao dečaka (9) i podmetao u pića trenkvilajzere za konje

M. M.
Vreme čitanja: oko 4 min.

Muzički mogul suočava se sa novim optužbama od dodatnih 120 žrtava, među kojima su najmlađi od 9, 14 i 15 godina

U optužbama protiv repera Šona "Didija" Kombsa, pojavilo se novih 120 žrtava koje ga terete za seksualno zlostavljanje u periodu od 25 godina. Pored neverovatnog broja, još šokantnije je da su među njima i nekoliko maloletnih žrtava, uključujući i 9-godišnjaka.

Ove tvrdnje izneo teksaški advokat Toni Bazbi koji je najavio da zastupa 120 novih žrtava za koje se veruje da imaju legitimne slučajeve protiv repera. Od 12 novih žrtava medijskog mogula, čak 25 je bilo maloletno kada se navodno zlostavljanje dogodilo između 1991. do danas.

Najmlađe žrtve su imale 9, 14, 15 godina kada su bile žrtve. 

Ova osoba, koja je tada imala 9 godina, odvedena je na audiciju u Njujork sa Bad Boy Records-om - otkrio je advokat na konferenciji za novinare u Hjustonu: - Ovu osobu su navodno seksualno zlostavljali Šon Kombs i nekoliko drugih ljudi u studiju, obećavajući i njegovim roditeljima i njemu samom da će dobiti ugovor za snimanje.

Foto: Printskrin

Kombs je 1993. osnovao Bad Boy Records, izdavačku kuću koja je pokrenula karijere Notorious B.I.G.-a, French Montaf. ne i Machine Gun Kelli-a.

- I drugi momci su bili tamo na audiciji - rekao je Buzbi : -  Svi su oni pokušavali da sklope ugovor za snimanje i svi su bili maloletnici.

Didijev pravni tim reagovao je na nove optužbe ubrzo nakon što je Buzbi izašao u javnost.

- G. Kombs odlučno i kategorički negira kao lažnu i klevetničku svaku tvrdnju da je seksualno zlostavljao bilo koga, uključujući maloljetnike - rekla je Kombsova advokatica Erika Volf: - Raduje se što će dokazati svoju nevinost i opravdati se na sudu, gde će se istina utvrditi na osnovu dokaza, a ne spekulacija.

Međutim, Didi je obežavao slavu kod više dece žrtava, kako tvrdi Buzbi.

- Još jednom maloletniku je Šon Kombs navodno rekao da će od njega da napravi zvezdu, ali ako ga poseti nasamo daleko od roditelja. Kada su bili u privatnom prostoru, navodno je gospodin Kombs naterao žrtvu da izvrši oralni seks nad njim -rekao je Buzbee.

Hiljade poziva sa novim optužbama preplavile su Buzbijevu advokatsku kancelariju otkako su savezni tužioci objavili optužnicu protiv Didija i uhapsili ga prošle nedelje.

- Još jedna devojčica, u to vreme star 15 godina, koji je odleteo u Njujork da prisustvuje zabavi, bio je drogiran, a zatim odveden u privatnu sobu navodno u prisustvu gospodina Kombsa gde je ova ženska osoba – maloletnica – silovana, a zatim su je i druge osobe naizmenično silovale - detaljno je objasnio Buzbee.

U saradnji sa organima za sprovođenje zakona, advokat je rekao da su mnogi optuženi "pokriveni" neuverljivim pričama, međutim, najmanje 120 potencijalnih novih žrtava će podneti pojedinačne slučajeve protiv Didija i eventualno drugih zlostavljača.

Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial/BEI/Nina Westervelt

Mnoge od novih žrtava su ranije rekle policiji da su bile zlostavljane, uključujući i neke koji su sarađivali sa FBI. Mnoge imaju i medicinske kartone koji dokazuju da su bili silovani ili drogirani, dodao je Buzbee.

- Droge su pronađene u njihovom sistemu – čudne droge, lekovi za koje verovatno nikada niste čuli“, objasnio je advokat: - Jedan posebno koji se iznova pojavljue je lek pod nazivom Ksilazine, ili trank, koji je na osnovu našeg istraživanja poznat kao sredstvo za smirenje konja.

Navodne žrtve su raštrkane širom zemlje, ali mnoge su iz Kalifornije, Njujorka, Floride i Džordžije. Otprilike polovina su žene, a druga polovina muškarci, rekao je Buzbi.

Veliki deo navodnih zlostavljanja desio se na zabavama, kao što su Didijeve zloglasne bele zabave ili „žurke štenaca“.

- Jedna osoba koja je imala 22 godine u vreme kada je napadnuta rekla je da je tipiča zabava bila to  da bi vam dali piće, a sada znamo da su pića bila začinjena. A ako ste  odbili da ga popijete, izbačeni ste sa žurke - detaljno je objasnio Buzbee.

U drugom uznemirujućem slučaju, odrasla trudnica tvrdi da je silovana nakon što je prisustvovala grupnoj večeri sa Kombsom u Majamiju.

- Nije pila zato što je bila trudna, ali šta god je pila za stolom, očigledno je bilo prošarano nečim - rekao je Buzbi : - Ona se onesvestila i probudila u istom krevetu sa gospodinom Kombsom u njegovoj vili u Majamiju. Njena vagina i anus su bili pocepani i bolni.

Broj dežurne linije za druge potencijalne žrtve je izdat da se jave eventulno i druge žrtve,

- Ako vas ima i bili ste žrtva, niste sami. Postoji velika snaga u brojkama - rekao je Buzbee, obraćajući se potencijalnim žrtvama koje tek treba da istupe. Buzbi je dodao da će mnogi slučajevi biti podneti pod pseudonimima kako bi se zaštitile žrtve, a da će velika većina biti podneta sudovima u Njujorku i Los Anđelesu.

(Ona.rs / Daily Mail)