Điđi Hadid danas proslavlja 28. rođendan: Jedna od nosilaca modnih preokreta, ali i velikih dostignuća

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznati model i današnja slavljenica danas proslavlja, ne samo rođendan, već i niz uspeha

Foto: Tanjug/AP

Điđi Hadid je jedna od najpoznatijih američkih modela današnjice, a pored ove titule, predstavnica je i pravi primer smene generacije u svetu modelinga i manekenstva.

Điđi, poznata i po svom pravom imenom Jelena Nora Hadid, rođena je 23. aprila 1995. godine u Los Anđelesu, Kalifornija. Otac Mohamed Hadid, palestinsko-jordanski investitor za nekretnine i majka Jolanda Hadid, holandski nekadašnji model, pored Điđi imaju i ćerku Belu i sina Anvara.

Jolanda je već bila izložena kamerama i svetu slavnih, što su njena deca odlično prihvatila i razumela. Ona je velikim delom zaslužna za naklonjenost njene dece ka modelingu, čime se danas vrlo uspešno bave.

Sa samo dve godine je Điđi spoznala iskustvo pred kamerama, kada je počela kao dečiji model. Kada je došlo vreme da se krene u školu i preusmeri koncentraciju na učenje, napravila je pauzu u modelingu, te se zvanično vratila 2011. kada su pozivi raznih velikih modnih kuća počeli da se nižu.

Promene na velikim modnim pistama

Godine 2013. potpisuje ugovore sa velikim agencijama i životni put pretvara se u dugu modnu pistu.

Điđi Hadid, zajedno sa svojom sestrom Belom, takođe modelom, jasno je nosila promene u modi. Sećamo se poznatih lica iz sveta modelinga koje su obeležile jedno doba. Nekada dobro poznate Linda Evanđelista i Naomi Kampel, potom "Viktorijini anđeli" poput Andriane Lime i Alesandre Ambrozio, kojima su se u nekoliko navrata ove sestre pridružile, a danas Điđi i Bela Hadid, jedne od nosilaca novih modnih trendova.

Modne kuće poput "Ges", "Versače", "Dezikval"  i mnoge druge, unajmljivale su Điđi da svojim samouverenim hodom, ali i fotogeničnim poziranjem, reklamira njiove modele.

Ova velika pojavljivanja su njeno ime 2015. godine dogurala do liste "Top 50 modela sveta", a samo godinu dana kasnije pripisuje joj se titula internacionalnog modela godine.

Iz godine u godinu ređala je dostignuća i velika pojavljivanja na slavnim revijama i radove sa velikim modnim imenima i kapmanjama i ubrzo je postala zaštitno lice brenda "Mejblin".

Ljubav koja je živela svoju karijeru

Điđi 2015. godine započinje ljubavnu vezu sa Zejnom Malikom, poznatim pevačem i nekadašnjim članom najpopularnijeg benda 2000-ih godina -"One Direction". Kada su ozvaničili vezu, fanovi su bili oduševljeni i proglasili su ih jednim od najlepših parova tadašnjeg crvenog tepiha.

Njihova veza je posebno bila ispraćena i može se reći da je imala karijeru za sebe. Ovaj nekadašnji par nije štedeo svoje talente i voleli su spoj svojih profesija. Ona se pojavljivala u njegovim muzičkim videima, a on se često priključivao velikim foto-šutinzima velikih naslovnica sa svojom devojkom. Iako su se nekoliko puta razilazili, nakon pet godina su ponosno otkrili da očekuju dete.

Dočekali su ćerkicu septembra 2020. godine, po imeni Kai Hadid Malik.

Kraj njihove ljubavi dogodio se 2021. godine, kada je Zejn dobio nekoliko tužbi zbog nasilničkog ponašanja prema Điđinoj majci, Jolandi.

Već u septembru 2022. godine su je povezivali sa Leonardom Dikapriom, jer su viđeni zajedno na ulicama Pariza, međutim ta "romansa" nikada nije potvrđena.

Foto: Jackson Lee / Splash / Profimedia

Điđi danas proslavlja 28. rođendan, nastavljajući da ređa velika dostignuća, kako prenosi "Wikipedia.org"

(Ona.rs)