Glumica i manekenka konačno priznala da je nagluva: Dugo je krila invaliditet, rediteljima čitala sa usana

J. V.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon godina skrivanja svog pravog "ja", Mičam kaže da je spremna da prihvati svoje stanje

Britanska glumica i manekenka koja se pojavila zajedno sa Gal Gado u "Čudesnoj ženi 1984" izjasnila se kao umereno gluva nakon što je svoj invaliditet držala u tajnosti u šou biznisu više od decenije.

Džordžija Mičam, koja se takođe pojavljivala na stranicama britanskog "Voga", kaže da je naučila da čita sa usana kako bi sledila uputstva snimatelja i filmskih reditelja.

- Skrivanje invaliditeta bila je jedna od najiscrpljujućih stvari koje sam ikada uradila, ali sam tako uzbuđena što ću započeti svoj novi život - rekla je 30-godišnjakinja za South West News Service u sredu.

Mičam koristi slušne aparate za oba uha od svoje 17. godine. U detinjstvu je bila samouverenija nego sada, nikada joj nije bio problem da u školu dođe sa ružičastim svetlucavim slušnim aparatima i nikada nije imala poriv da ih krije.

Međutim, kako je starila, nesigurnosti su počele da isplivavaju na površinu.

Kada je Džordžija pohađala Univerzitet Kraljica Meri u Londonu, krila je svoje slušne aparate kosom i uvek bi izbegavala teme vezane za invaliditet, piše "NY Post".

- Mrzela sam i pomisao da spomenem svoju gluvoću. Nisam znala kako da o tome razgovaram sa novim ljudima.

Verovala je da je najbolji način da se izbegne nelagodnost tako što će se udaljiti od svog invaliditeta.

Njena nesigurnost je pratila i u odrasloj dobi, a to je išlo toliko daleko da je prestala da nosi svoje slušne aparate na kastingima kada se pridružila modnoj industriji sa 18 godina.

- Manekenstvo je postalo novo poglavlje u mom životu, želela sam da se ponovo identifikujem sa nečim. Mislila sam da će me sakrivanje slušnih aparata učiniti uspešnijim modelom.

Radila je sa brendovima i poznatim ličnostima kao što su Stela Mekartni, Keren Milen, Ted Bejker i bendom "One Direction". Kako je njena karijera nastavila da cveta, pronašla je načine da se prilagodi životu bez svojih slušnih aparata, iako je to bio izazov.

- Na snimanjima, brzo bih izvadila svoje slušne aparate i bacila ih u torbu. Apsolutno sam ih mrzela. I bila sam u potpunom poricanju, zaista. Morala sam da pogođam sve vreme šta se govori na setu.

Kada je počela da se bavi glumom, dobila je uloge u "Bebi Bridžit Džouns" i "Čudesnoj ženi 1984". Nakon godina skrivanja svog pravog "ja", Mičam kaže da je spremna da prihvati svoje stanje.

- Ljudi me verovatno gledaju i misle "visoka plava manekenka koja nema nikakvih problema", ali želim da pokažem ljudima da invaliditet nema određeni izgled - rekla je ona.

Glumica sada planira da započne časove britanskog znakovnog jezika.

- Osećam se zaista odlučno da iskoristim svoju poziciju da govorim o zastupljenosti gluvih u mojim industrijama - zagovarala je ona.

Kaže da oseća olakšanje što sada može da podeli svoju istinu.

- Tako sam ponosna što se ponovo predstavljam kao model sa slušnim aparatima. Osećam se tako uzbuđeno što ću započeti ovo novo poglavlje kao neko ko prihvata svoj invaliditet.

(Ona.rs)