Dragana Kosjerina o traumama i izgledu: Lepota ne znači previše

N. K.
Vreme čitanja: oko 2 min.

"Lepota je breme i izazov"

Printskrin:RTS

Iako se stiče utisak da je u njenom dosadašnjem životu sve bilo “med i mleko”, to je daleko od istine. Dragana Kosjerina, naša voditeljka izuzetne lepote, rođena je pre 37 godina u Sarajevu, odakle je izbegla početkom ratnih dešavanja.

U Beograd je došla kao petogodišnja devojčica, a taj period detinjstva pamti po nizu stresnih situacija.

- Prva trauma bilo je izbeglištvo. Drugo, oca nisam videla četiri godine. Kada se naša porodica konačno sastala, kada smo videli da smo svi tu, živi i zdravi, trebalo je kreirati novi život.

Potom je usledio još jedan udarac - razvod roditelja.

- Ne želim da ovo zvuči patetično, ali u mom detinjstvu su se smenjivale ozbiljne turbulencije. Zbog toga sam vrlo brzo odrasla - govori Dragana za "Story".

Lepa Dragana je maštala o tome da bude stomatolog, bez obzira na to što je odmalena pokazivala sklonost ka različitim vrstama umetnosti.

- Odmalena sam pokazivala sklonost ka javnom nastupu, išla sam na glumu, u muzičku školu, takmičarski se bavila latinoameričkim plesom... Mnoge iznenadi kada vide kako se snalazim na sceni šou-programa, a istina je da su sve te aktivnosti sastavni deo mog života, samo ne govorim često o tome. Istina je da se zahvaljujući plesu i modelingu komotnije osećam na sceni, međutim nije to jedina prednost.

-  Manekenstvo me je, naime, naučilo da to što mi je priroda dala lepotu ne znači previše. Da mi to neće otvoriti vrata uspeha i da će uvek postojati neko lepši ko će pre mene kroz njih proći. Kao vrlo mlada, već sa 17 godina, shvatila sam da se moja vrednost ne može ogledati samo u tome kakve su mi oči ili kosa - poentirala je.

Voditeljka kaže da je svaki drugi aspekt sebe razvijala više u odnosu na estetiku i da je liste najlepših žena ne zanimaju.

- Lepota je breme i izazov. Godinama sam čekala da primete moju profesionalnost.

(Ona.rs)