Slavna glumica u smrt otišla kao njen lik u čuvenom filmu: Ovu scenu iz "Beležnice" gledali smo u suzama

J. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Njen sin Nik je u junu otkrio da boluje od Alchajmerove bolesti

Foto: Tanjug/AP

Američka glumica Džina Roulands, poznata po ulozi u filmu "Glorija", preminula je u 94. godini, saopštio je njen sin Nik Kasavetis.

Glumica Džina Roulands je bila trostruka dobitnica nagrade "Emi" i dva puta je bila nominovana za Oskara.

Karijeru je počela u pozorištu i na televiziji 1950-ih, a glumila je u desetinama filmova, među kojima i u onima koje je režirao njen prvi muž Džon Kasavetis.

Bila je nominovana za dva Oskara, za uloge jakih problematičnih žena u krimi drami "Glorija" i filmu "Žena pod uticajem" - oba u režiji njenog dragog. Glumici je 2015. godine dodeljen počasni Oskar, kao priznanje za "izuzetna životna dostignuća" u kinematografiji.

Njen sin Nik je u junu otkrio da boluje od Alchajmerove bolesti, kao i lik koji je tumačila u filmu "Beležnica" iz 2004. godine.

Ona je poslednjih pet godina živela sa Alchajmerovom bolešću. On se prisetio majčine uloge starenja u filmu "Beležnoca" dok se lik borio sa Alchajmerom.

"Doveo sam svoju mamu da glumi stariju Eli, i proveli smo mnogo vremena pričajući o Alchajmeru i želji da budemo autentični u tome, a sada, poslednjih pet godina, ona ima Alchajmera. Ona je u punoj demenciji. I to je tako ludo, mi smo to proživeli, ona je to odglumila, a sada je to na nama", rekao je Nik.

(Ona.rs)