Snimila je "osvetničku" pesmu mužu koji ju je godinama varao, postala je hit veka, a sad je dobila tužbu

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Osvetnička pesma posvećena je njenom bivšem mužu koji je voleo da joj pevuši pesmu zbog koje je sad tužena

Foto: Tanjug/AP

Majli Sajrus je tužena za kršenja autorskih prava zato što je navodno kopirala pesmu Bruna Marsa praveći mega popularan hit „Cveće“  (Flowers) sa kojom je osvojila Gremi.

Prema navodima, "Tempo Music Investments" tvrdi da je Sajrusova napravila singl 2023. koji ima „mnoge muzičke sličnosti“ sa Marsovom baladom iz 2012. godine „When I Was Your Man“. Ova investiciona platforma, koja navodi da poseduje deo autorskih prava za Marsovu numeru, tvrdi da su refren, harmonija, melodija, progresije akorda i tekst pesme „Flowers“ „namerno“ preuzeti iz pesme latino pevača.

Mars, međutim, nije naveden kao tužilac u podnesku.

No, iako je tužba novost, stvarno nema ničeg novog u tome da je Majli svoju pesmu, za koju je dobila prvi Gremi, zaista i napravila po uzoru na Marsovoj pesmi, zbog čega je, pored zarazne melodije i postala toliki hit. Naime, radi se o "osvetničkoj pesmi", posvećena njenom bivšem mužu koji je imao običaj da pevuši Marsovu pesmu i na taj nači se udvara Sajrusovoj, obećavajući joj cveće, šetnje plažom i držanje za ruku.

Foto: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Epitet osvetničke pesme "Flower" je dobila upravo zbog toga što Sajrusova izvrnula Brunove reči pesme i sama sebi posvetila sve ono što joj je muž obećavao dok ju je godinama obmanjivao i varao u njihovom braku. Suptilna poruka upućena pevačicinom bivšem suprugu Lijamu Hemsvortu, govori o Majlinom prevazilaženju raskida, a iako ga ni u jednom momentu eksplicitno ne pominje, sama činjenica da je pesma objavljena na njegov 33. rođendan podgrejala je ovu priču.

Sajrusova i Hemsvort su zajedno proveli punih deset godina. Upoznali su se kada je ona imala svega 16 godina, na snimanju filma „The Last Song“. Nekoliko puta su raskidali i mirili se, a onda su se na iznenađenje mnogih venčali 2018. godine.

Brak nije potrajao, pa su se nakon manje od godinu dana razveli, i to na Lijamov zahtev.

Ranije ove godine, pevačica je dobila svoj prvi Gremi nakon što je „Cveće” osvojila rekord godine i najbolji pop solo nastup.

- Ova nagrada je neverovatna, ali se zaista nadam da ništa neće promeniti, jer moj život je juče bio prelep - rekla je Sajrus tokom prijema nagrade: - Neće svi na svetu dobiti Gremi, ali svi na ovom svetu su spektakularni, zato nemojte da mislite da je ovo važno.

(Ona.rs/Page Six)