Bila bi moćnija od Bijonse, sa 11 je postala zvezda, sa 22 već mrtva: Sad svi pričaju o njenoj smrti

M. P.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Alija - talenat kakav se nije ponovo pojavio

Foto: Kathy Hutchins / Zuma Press / Profimedia

Kako su vesti odjeknule o reperu i muzičkom mogulu Pi Didiju poznat, i kao Paf Dedi, i njegovim teškim optužama o kriminalnim radnjama koja su se dešavala i na njegovim poznatim "belim žurkama", svet je počeo da mu pripisuje i smrti njegove bivše supruge, ali i poznate zvezde Alije.

Alija je u ranoj mladosti počela da se bavi muzikom. Rođena je u Njujorku 1979. godine, a čim je progovorila, krenula je na časove pevanja. Neumorno je radila na svojim snovima da se muzički ostvari, a već sa preseljenjem u Detroit ostvarila je značajan uspeh - sa samo 11 godina. Tada je učestovala u emisiji čija je tema oktrivanje mladih talenata i zvezda. Ključni trenutak u njenoj ranoj karijeri dogodio se kada je nastupila uz R&B ikonu Gladis Najt, koja je ujedno bila i bivša žena njenog ujaka.

Njen veliki proboj došao je 1994. godine sa objavljivanjem prvog albuma, "Age Ain't Nothing But a Number", koji je producirao R. Keli. Album je brzo postao popularan, dostigavši platinasti status zahvaljujući hitovima kao što su "Back and Forth" i "At Your Best (You Are Love)." Međutim, njen privatni život postao je tema tabloida kada su se pojavili izveštaji o braku sa R. Kelijem, što je Alija negirala, a brak je kasnije poništen. Imala je samo 15 godina.

Dok je završavala umetničku školu u Detroitu, Alija je 1996. godine objavila svoj drugi album, što je njenu karijeru još više "bacio u nebo". Ovaj album učvrstio je njen status umetnice i prodato je više od dva miliona kopija.

Komercijalni uspeh Alaje je nastavio da raste zahvaljujući njenim doprinosima filmskim trakama,, za šta je dobila nominaciju za Oskara i nastupila na dodeli nagrada. Ubrzo nizale su se i nominacije za Gremi.

Nažalost, Alija je poginula 25. avgusta 2001. godine kada je mali  putnički avion, koji je prevozio pevačicu i njen video tim, pao i izbio u plamen odmah nakon uzletanja sa ostrva Abako na Bahamima, gde su upravo završili snimanje spota. Avion je bio na putu za Majami. Alija i još sedmoro ljudi, uključujući pilota, verovatno su poginuli odmah, dok je deveti putnik umro kasnije u bolnici na Bahamima. Alija je u trenutku svoje smrti imala samo 22 godine.

Foto: Kathy Hutchins / Zuma Press / Profimedia

Sada, kada su slike objavljene ko je sve bio na žurkama Pi Didija i kada su videli Aliju na jednoj fotografiji, mnoge teorije ljudi sa interneta svele su se na to da je on bio umešan u njenu smrt. No, nije pošteđena ni Bijonse, iako nema nikakvog dokaza o tome, a njen muž Džej Zi je takođe na listi mnogih koji iskazuju svoje teorije onlajn. Kako navode ove priče, veruju da je ovaj trojac u nekoj vezi sa smrti Alije, ali i Majkla Džeksona i Left Aja i svim što se dešava Britni Spirs.

Jedna teorija navodi da ovaj trojac "bira sudbine i slave poznatih". 

(Ona.rs/Biography)