Meda Padington oprostio se od kraljice: Njih dvoje su letos imali slatku malu čajanku

Lik iz dečijih knjiga i ranije je dovođen u kontekst sa kraljicom

Foto: Profimedia/BACKGRID / Backgrid UK

Žaljenje zbog smrti britanske kraljice Elizabete II nastaviće se tokom sledećih 10 dana, a povodom događaja oglasio čak i Medved Padington, popularni lik iz dečijih knjiga, sa kojim je kraljica snimila video ovog leta.

"Hvala gospođo na svemu", navodi se u tvitu naloga Mede Padingtona. Objava je za manje od jednog dana dobila preko 800.000 pozitivnih reakcija.

Kako je počela posebna veza mede i kraljice?

Prijateljstvo između kraljice Elizabete i Padingtona počelo je ranije ove godine nakon što su se zajedno pojavili zajedno u slatkom videu namenjenog proslavljanju platinastog jubileja Njenog Veličanstva. Snimak od dva i po minuta premijerno je prikazan na Bi-Bi-Siju u junu u okviru proslave jubileja.

Na snimku, kraljica i njen krzneni prijatelj sede zajedno na čaju, a Padington pokazuje kraljici kako uvek drži sendvič sa marmeladom, njegov omiljeni, ispod svog crvenog šešira. U slatkom preokretu, kraljica otkriva da je i ona ljubitelj sendviča sa marmeladom i da ih uvek drži u svojoj torbici.

Pred kraj videa, Padington čestita kraljici na spektakularnih 70 godina na tronu. "Srećan jubilej gospođo. I hvala. Za sve", kaže joj. Njeno Veličanstvo se osmehuje i odgovara: "To je veoma ljubazno".

Ovaj video nije bio prvi put da se medved Padington, koga je kreirao britanski pisac knjiga za decu Majkl Bond i koji se prvi put pojavio u Bondovoj knjizi iz 1958. "Medved zvani Padington", pominje u istom kontekstu sa kraljicom.

Bond je 1986. godine napisao knjigu "Padington u palati".

Iako Padington zapravo nikada ne upoznaje kraljicu u knjizi, on ju je uočio na jednom od prozora palate. Ranije ove godine, kraljičino prijateljstvo sa Padingtonom proslavilo se ilustracijom britanske umetnice Eleonor Tomlinson.

Slika, koju obožavaoci dele na društvenim mrežama nakon smrti Njenog Veličanstva, prikazuje njih dvoje kako hodaju ruku pod ruku pored jednog od kraljičinih voljenih korgija.

(Ona.rs)