Neobičan hobi kralja Čarlsa i kraljice Kamile: I prilično se žestoko nadmeću oko njega

M. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Malo poznatu naviku kraljevskog para otkrio je Kamilin sin Tom Parker Bouls

Foto: Tanjug/AP

Kako otkriva Kamilin sin, Tom Parker Bouls, kralj Čarls i kraljica Kamila dele jedan veoma neočekivani hobi oko kojeg su oboje „veoma takmičerski nastrojeni".

Sedamedesetpetogodišnji monarh je poznat kao gurman, ali postoji jedno posebno povrće koje on i njegova supruga vole, a upravo o čemu se radi otrkio je njen sin u svom kuvaru "Kuvanje i kruna" u kojem je zabeležio recepte britanske kraljevske krune - od Viktorije do Čarlsa.

U uvodu recepta za svežu papardela pastu sa vrganjima, Tom navodi da se kraljevski par „veoma ozbiljno takmiči“ - u traženju pečuraka. U ovom hobiju, kako navodi, Čarls uživa već godinama, i veoma mu je posvećen.

- Divlje pečurke su pomalo opsesija, i za Čarlsa III i kraljicu Kamilu, i veoma se ozbiljno nadmeću oko svojih "ulova" - napisao je Tom.

Ilustracija: Pixabay

Čarls se okrenuo potrazi za pečurkama na dan kada mu je umrla majka 8. septembra 2022. Kako je zdravlje kraljice Elizabete počelo da opada tog dana, Čarls je navodno proveo sat vremena pored njenog kreveta pre nego što je otišao na obližnje imanje da sam skuplja pečurke.

- Njegovo veličanstvo kralj je pravi heroj hrane. Ne postoji ništa što ne zna o retkim rasama stoke, starinskim sortama šljiva i jabuka, radostima ovčetine i divljih pečuraka, i privlačnosti smrdljivog sira - otkriva njegov pastorak i dodaje: - Svaki monarh je imao svoje ukuse i preferencije, a kraljevo interesovanje za održivu, regenerativnu poljoprivredu je dobro poznato i bilo je mnogo ispred svog vremena. Njegov savet je neprocenjiv, njegovo znanje duboko.

A kako autor kuvara otkriva, dok je odgajala svoju decu, Kamila je sprovodila "strogu" dijetu.

- Odrasli smo jedući lokalnu, sezonsku i organsku hranu, mnogo pre nego što je to postalo ovoliko popularno. Moja majka je kupovala u mesari, ribarnici, pekari i pijaci - izjavio je njen sin, objasnivši da je porodici bilo dozvoljeno da tu i tamo uživa u prerađenoj hrani, ali da je to uvek bilo svedeno na minimum.

(Ona.rs / Mirror)