Kad priroda umeša prste, nastaju neki od najlepših vodopada u Srbiji

Idealno mesto za osveženje u letnjem periodu udaljeno je oko 25 kilometara od centra Zlatibora

Da Zlatibor ima mnoštvo atrakcija znaju svi koji su makar jednom posetili ovu poznatu srpsku planinu.

Jedna od njih nalazi se u ataru sela Gostilje, na oko 25 kilometara udaljenosti od centra. Na mestu gde se Gostiljska reka uliva u Katušnicu, priroda tvori jedan od najviših vodopada u našoj zemlji.

Niz 22 metra visoke litice od krečnjaka obrušava se voda iz Gostiljske reke. Malo dalje se mogu videti i drugi, manji vodopadi i slapovi i tako sve do mesta na kome se uliva u reku Katušnicu.

Posebno je zanimljivo posetiti Gostiljske vodopade u toku letnjih meseci. Idealno je mesto za osveženje.

Celokupan prilaz i deo oko vodopada je lepo uređen, tako da se turisti mogu prijatno odmoriti na putu do vodopada i uživati zatim u njegovoj lepoti. Restoran u etno stilu nalazi se na početku puta prema vodopadu.

Foto: Telegraf.rs/Aleksandra Blažević

Iako se vodopad može posmatrati i sa prvog ispusta na koji turisti nailaze, ukoliko žele da zaista uživaju u svoj njegovoj lepoti, potrebno je da još malo prošetaju nizbrdo, lepo uređenom stazom.

U letnjem periodu je prostor za razgledanje otvoren između 09 i 20 časova, dok je u zimskom periodu Gostiljske vodopade moguće posetiti u periodu od 09 do 16 sati. Cena celodnevne ulaznice za odrasle iznosi 200 dinara, dok je cena za decu uzrasta od 6 do 14 godina 100 dinara.

(Ona.rs)