Grčka plaža i zvanično proglašena za najbolju evropsku lokaciju za snimanje: Tu je nastao film "Trougao tuge"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Plaža koju zapljuskuju vode Egejskog mora odabrana je kao lokacija za snimanje filma "Trougao tuge", koji je ovenčan nagradom Zlatna palma, na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu

Foto: Pixabay

Evropska mreža za odabir filmova (EUFCN) proglasila je plažu Hiljadu na ostrvu Evija za najbolju lokaciju za snimanje filmova u Evropi.

Plaža koju zapljuskuju vode Egejskog mora odabrana je kao lokacija za snimanje filma "Trougao tuge", koji je ovenčan nagradom Zlatna palma, na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu. Upravo tu su protagonisti ovog filma uspeli da pronađu utočište nakon eksplozije jahte, tako da je i samo ostrvo postalo poprište njihove borbe za opstanak.

Prvobitno je crna komedija Rubena Ostlunda, kako se pomenuti film karakteriše, trebalo da bude snimana na Tajlandu, na lokaciji koja je podrazumevala kombinaciju netaknute plaže i prirode nalik džungli.

Kako je ranije objasnio jedan od glavnih producenata, Erik Hemendorf, Grčka je odabrana i zato što je bliža Švedskoj nego Tajland.

- Našli smo plažu na Eviji koja je malo drugačija od "uobičajenih", više turističkih u Grčkoj – objasnili su iz EUFCN-a, prenosi "Greekreporter" i dodali:

- Vegetacija, visoke planine, more i kamenite plaže daju ostrvu osećaj "nepoznatog i tajnog mesta", što se savršeno uklapa u priču filma. Podrška i gostoprimstvo lokalne zajednice su takođe igrali značajnu ulogu.

Foto: Pixabay/zremus

Gde se nalazi plaža?

Plaža Hiljadu nalazi se na istočnoj, egejskoj strani ovog grčkog ostrva. Velika stena je deli na dva dela, a njen severni deo je popularna nudistička plaža, koja je poslednjih 40 godina okarakterisana kao centar nudizma u tom delu Grčke.

Neposredno pre pećine u tom delu plaže nalazi se pešačka staza, koja je prilično strma i koja vodi posetioce do druge, takođe netaknute plaže, na čije obe strane se nalazi po pećina.

Naziv plaže potiče od naziva crkve, koja se u njenoj blizini nalazi. Iako na početku plitka, karakteriše je nagla dubina, pa se savetuje dodatan oprez, posebno ako se na njoj kupaju i mališani.

Posebno je interesantna priroda koja je okružuje, budući da šume dosežu gotovo do same obale, dok joj stene daju posebnu dozu mističnosti. Budući da je okrenuta prema severu, to je i neretko izložena jakim vetrovima, pa je bolje izbegavati je kada duvaju severni vetrovi.

Jedan deo plaže je organizovan i na njemu se nalaze ležaljke i suncobrani. I mada je zabranjena za besplatno kampovanje, ipak predstavlja jednu od strakcija za kampere na ovom ostrvu.

Video: Jedna od najlepših plaža u Grčkoj nalazi se na Kritu

(Ona.rs)