5 magičnih lokacija u južnom delu Francuske koje oduzimaju dah

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na svetskom nivou Francuska je jedna od najposećenijih destinacija

Foto: Pixabay/naturephototours

Neobična sela, koja izgledaju kao da je u njima vreme stalo, beskrajna polja lavande, mondenska mesta..., sve to nudi južni deo Francuske.

Nije jednostavno među toliko mnogo zanimljivih lokacija odlučiti koje su najbolje, jer svaka ima u sebi dozu autentičnosti, lepote i mistike.

Dobro je poznato da je na svetskom nivou upravo Francuska jedna od najposećenijih destinacija. Ali ne odlučuju se svi turisti samo za upoznavanje Pariza. Neki idu i korak dalje, i to ne bez razloga.

1. Sen Trope

Glavna tačka francuske rivijere sa razlogom privlači pažnju velikog broja turista iz celog sveta. Znajući da je tu boravila i Brižit Bardo, ali i mnogi drugi pripadnici svetskog džet seta, ova destinacija se sa razlogom karakteriše kao mondenska, ističe „Travelandleisure“.

Foto: Pixabay/Ogutier

Glamurozni klubovi i barovi na plaži, ali i nestvarni zalasci sunca, te uživanje u pogledu na skupocene jahte i zalaske sunca, sve to posetioci mogu doživeti u Sen Tropeu.

2. Manastir Notre-Dame de Sénanque

Slobodno se može reći da je ovaj manastir jedan od najfotogeničnijih. Izgrađen još polovinom 12. veka, okružen je poljima lavande, koja mu daju još zanimljviji izgled. Zato i jeste posebno atraktivno posetiti ga u toku leta, kada je i lavanda u punom cvatu.

Foto: Pixabay/Ogutier

3. Selo Oppède le Vieux

Autentične kamene kuće u selu izgrađenom na stenama nikoga ne mogu da ostave ravnodušnim. Posebnu dozu šarma ovoj selu u južnom delu Francuske daju ruševine nekadašnjih građevina.

Foto: Pixabay/Hans

4. Letovalište Porquerolles

Za ljubitelje uživanja na gotovo pustim plažama i u plavetnilu mora, ovo je idealna opcija. Od aktivnosti su najzastupljenije upoznavanje okoline kroz šetnju ili vožnja biciklom sa pogledom na fenomenalne predele, po kojima je ovaj deo zemlje poznat.

Foto: Pixabay/hugo_petitjean

5. Letovalište Saint Jean Cap Ferrat

Ako se ovo mesto okarakteriše kao “ekskluzivna komuna”, neće biti greške. U pitanju je lokacija poznata po velelepnim vilama, koje su zahvaljujući bujnom zelenilu zaklonjene od pogleda znatiželjnika.

Ovde neretko borave pripadnici svetskog džet-seta, koji žude za privatnošću. Izuzev netaknutih plaža, postoji i mnoštvo staza za pešačenje koje vode kroz fenomenalne predele obrasle zelenilom.

(Ona.rs)